Nyt

Det halvmilitære spanske politiet Guardia Civil arresterede mandag morgen fire jihadister – to af dem i den nordvestlige Coruña-provins og to i Almeria langs Spaniens sydkyst – for at medvirke til et netværk som Islamisk Stat (IS) benytter til ulovlig migration.

El País skriver:

I følge Indenrigsministeriet er de knyttet til to terrorister. som blev arresteret i Østrig, efter de var kommet til Europa via den græske ø Leros.

De fire som ble arresteret  i Spanien, var en del av den såkaldte “syriske flygtningerute” mellem Tyrkiet og Øst-Europa.

Det skal i følge Guardia Civil dreje sig om det samme netværk, som en række IS-medlemmer benyttede sig af i oktober 2015, for siden at iværksætte det store terrorangreb i Paris den 13. november 2016, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Terrortrusselen er altså fortsat høj – der er ingen grund til at tro andet. Det bekræfter endnu en gang, at menneskesmugling med terrorformål, som indtil for bare et blev afvist af mange som vrøvl, er en fast og velorganiseret operationsmodus. Men det er som om offentligheden gør sit bedste for at glemme det.

ANNONSE

For mens de europæiske sikkerhedsmyndigheder i det skjulte længe har arbejdet på at stoppe mulige terrorister, så vækker arrestationer som disse næsten ingen opsigt længere. Dette selvom der alene i Spanien er blevet arresteret 168 jihadister siden sidste år. Udenfor Spaniens grænser er operationen mandag morgen såvidt vi kan se kun omtalt hos Daily Express. Hverken i franske, tyske, italienske eller andre medier er der skrevet et ord om det. Europæerne sover godt – helt til næste gang helvede bryder løs.

 

El País – Daily Express

ANNONSE

Mest læst