Kommentar

Nordmændenes land er i færd med at blive taget fra dem

Selvom de fleste nordmænd er optagede af hverdagens arbejde og er gode til at feje bekymringer, de ikke orker at forholde sig til, ind under gulvtæppet, kan de vanskeligt undgå en følelse af, at Norge er i færd med at blive ændret til et helt andet sted.

En tilbagevendende erkendelse, uanset hvor undertrykt, tiltager i styrke og bliver mere påtrængende hos de oprindelige nordmænd: Deres land er i færd med at blive taget fra dem, og det nye Norge som vokser frem, er ikke længere lige så godt for dem at leve i. Nordmænd får da også stadig færre børn.

Samtidig med at suveræniteten udliciteres til et EU, som briterne forlader, sker en demografisk omvæltning i et tempo uden historisk sidestykke. Indvandrerbefolkningen nærmer sig snart en million mennesker, der langt fra alle føler samhørighed med eller loyalitet mod værtsbefolkningen. Mange af dem nyder godt af skattefinansieret velfærd – hovedsageligt betalt af de oprindelige nordmænd, der i et betydeligt antal ikke synes, de har råd til at stifte familie.

ANNONSE

Udviklingen er uholdbar

Denne udvikling er uholdbar, det ser vi ikke mindst, fordi den er på et mere fremskredent stadium i Sverige, som er i færd med at degenerere i parallelsamfund, svækket velfærd, vold og kriminalitet. Bombeeksplosioner, bilbrande og angreb på udrykningsmandskab hører til hverdagens uorden.

Alligevel kigger man sig stort set forgæves rundt i offentligheden efter stemmer som siger, at vi går i katastrofalt forkert retning. Omvæltningerne ledsages ikke af en fri og oprigtig debat, sådan som man kunne forvente i et demokrati. Toneangivende – og tonedøve – personer i interessegrupper som indtil videre lever komfortabelt på vejen mod det nationale sammenbrud, er snarere med til at fryse kritiske røster, som advarer om hvor dette bærer hen, ud.

Vi bekæmper problemer, som vi bagatelliserer

Den politiske klasse er i praksis en af disse interessegrupper. Paradoksalt nok sætter den store ressourcer ind på at bekæmpe problemer, som samtidig fornægtes eller bagatelliseres. Resultatet er et falsk og ufrugtbart offentligt klima, som bliver giftigt så snart, der høres en ærlig stemme. Sådan skræmmes de fleste folk til tavshed, og tillidssamfundet undergraves.

En, som ikke vil sidde stille og se på dette, er forfatteren, sociologen og samfundsdebattøren Halvor Fosli. Dette fyrtårn af en skikkelse i det norske intellektuelle landskab har nu skrevet en bog med titlen «Mot nasjonalt sammenbrudd. Norge i masseinnvandringens tid», og det er Document Forlag som har fået æren af at udgive den.

Norske områder ændret til uigenkendelighed

Forfatteren satte i 2015 tonen med bogen «Fremmed i eget land. Samtaler med den tause majoritet», hvor han interviewede folk i Groruddalen i Oslo – området som mer end noget andet i Norge er blit omgjort til det uigenkendelige på grund af den demografiske og kulturelle revolutionen. De som tror at befolkningsudskiftningen er en konspirationsteori, bor ikke her, hvor man klarere end noe andet sted i vort land kan se skriften på væggen.

Det at indfødte nordmænd forlader Groruddalen og andre af sine oprinnelige områder, handler meget om islam. Nye folkegrupper fra muslimske lande danner enklaver med lav erhvervsdeltagelse, højt bistandsforbrug, høj kriminalitet, islamisk ekstremisme, klansamfund og en kultur, hvor egne og andres kvinder er meget lidt værd – for ikke at tale om jøder, homofile og islamkritikere.

Også «Mot nasjonalt sammenbrudd» begyndte med interviews, denne gang med offentlige tjenestepersoner som aller tydeligst ser hvor Norge er på vej hen, men samtidig er mest forhindret i at tale åbent ud om sagen på grund af tavshetspligt. Det de har at fortælle anonymt, bør ikke desto mindre være en øjenåbner for alle ansvarlige samfundsborgere.

Et unikt, konservativt forsvar for den norske nationalstat

Efter migrationsbølgen i 2015 voksede bogen imidlertid til noget meget større end en ren samtalebog. Den er blevet et unikt, konservativt forsvar for den norske nationalstat, hvor forfatteren har lagt et voldsomt arbejde på at for dokumentere og præsentere samlet ikke bare de revolutionerende forandringer, som nyhedsstrømmens hurtigt glemte dryp ikke giver oversigt over, men også den mest relevante litteratur og debatten om afviklingen af Norge.

Bogen bygger på en næsten utrolig mængde research, det være sig samtaler, rejser, nyhedshistorier, bøger og diskussioner i sociale medier, men er alligevel blevet en højst personlig betragtning, hvor en inderlig Fosli gør det han kan for at anspore de feje, de sovende og de nonchalante til ikke at ignorere den eksistensielle trussel mod nationalstaten. Vi taler her om et livsviktigt, mentalt forsvar.

Et historisk tilbageskridt for Norge

Forfattere som Kaj Skagen og Terje Tvedt har for nylig vist os det historiske tilbageskridt for det Norge vi har i dag. Halvor Fosli går et skridt videre og viser, at vi er havnet i et alvorligt uføre, hvor alle som er glade for vort land må stoppe op og tænke sig om. Er det ligegyldigt for os, at landet som har givet os så meget, forsvinder?

Hvis svaret er nej, må denne bog læses. Der har aldrig været samlet så meget sund, oplyst fornuft om et så presserende tema i nogen politisk bog om Norge i det 21. århundre. «Mot nasjonalt sammenbrudd» går i trykken i begyndelsen af næste uge, og vil foreligge i god tid før jul. Dette bør blive årets julegave. Forhåndsbestil den nu til specialpris!

 

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

ANNONSE