Nyt

En 39-årig polsk mand er blevet varetægtsfængslet frem til 20. juni for at have slået den danske statsminister med en knyttet næve, da hun gik over Kultorvet i København fredag. Manden nægter sig skyldig.

Mette Frederiksen aflyste en lang række optrædener lørdag. Ifølge Rigshospitalet fik hun et mindre piskesmæld i nakken, da hun blev slået i overarmen med en knyttet næve og mistede balancen, selv om hun ikke faldt.

Da det var landets premierminister, der blev slået i embeds medfør, gælder paragrafferne om vold mod personer i offentlig tjeneste.

§ Den, som ved vold eller trussel om vold overfalder nogen, hvem det påhviler at handle i overensstemmelse med offentlig tjeneste eller hverv, under udførelsen af tjenesten eller hvervet eller i forbindelse med samme, eller som på samme måde søger at hindre en sådan person i at foretage en lovlig tjenestehandling eller at tvinge ham til at foretage en tjenestehandling, straffes med bøde eller fængsel indtil 8 år.

§81 nummer 7. Ved straffens fastsættelse skal det som udgangspunkt indgå som en skærpende omstændighed, at lovovertrædelsen har baggrund i gerningsmandens lovlige ytringer i den offentlige debat.

Forsvarerens anmodning om lukkede døre blev afvist.

Dørene forbliver åbne, besluttede dommer Christian Lundblad.

– Denne sag har en betydelig offentlig interesse i forhold til den forurettede og hele vores demokrati. Hverken den sigtede eller efterforskningen bør tillægges væsentlig vægt i forbindelse med anmodningen om lukkede døre.

Derudover har dommer Christian Lundblad besluttet at opretholde et navneforbud af hensyn til den sigtede.

Offentliggørelsesforbuddet er ophævet. Den anklagede var fuld, da han gik til angreb.

ANNONSE