Nyt

Dan Eliasson har, siden han tiltrådte jobbet som rigspolitichef 1. januar 2015, været genstand for meget kritik og politiinspektør i Gøteborg, Anders Karlsson, bad ham sågar offentligt om at gå af for to år siden. Eliasson har gang på gang vist, at han ikke har de samme prioriteringer som det svenske folk. Han har været en del af problemet. En politimand skal ikke vise mere sympati for drabsmanden end for offeret.

I 2016 udtalte Dan Eliasson at han ikke længere kunne garantere sikkerheden. Han udtrykte forbavselse over hvor slemt det var blevet i Sverige:

 Jeg er blevet overrasket siden jeg blev rigspolitichef over, hvor slemt det står til i visse områder om aftenen, siger han og advarer:

– Hvis vi ikke bremser den udvikling så er jeg helt overbevist om at ikke bare traditionelle forbrydelser men også radikalisering og terror kommer til at vokse i vort samfund.

Politichefen blev spurgt om han kan garantere sikkerheden:

– Nej, jeg kan ikke garantere sikkerheden lige præcis der. Vi har resurser, vi handler, men jeg kan ikke garantere sikkerheden nogetsteds. Men i de her områder er det uendelig meget mere besværligt, svarede Dan Eliasson.

ANNONSE

I juni 2017 bad Dan Eliasson om hjælp. Hele samfundet må hjælpe til, sagde han.

– Andre samfundsaktører, hjælp os, hjælp os, sagde Eliasson.

Den liberale avis Expressen producerede en leder med titlen: «Rigspolitichefen har tabt kontrollen». Dommen var hård:

Rigspolitichefen lød frustreret og ganske modløs.

I rapporten defineres 61 områder som udsatte. Der er situationen alvorlig. I 23 særligt udsatte områder beskrives situationen som akut. I seks områder, som svæver mellem de to kategorier, er situationen alarmerende.

Eliasson troede man kunne standse voldtægter ved hjælp af #tafsainte-armbånd:

I politiforbundet er de tilfredse med beslutningen:

«Rigspolitichefen fik som opgave at gennemføre den største omorganisering af svensk politi i årtier. Det har været en turbulent tid, hvilket har påvirket politikorpset negativt og bidraget til en lav tillid til det. Det er derfor en klog og nødvendig beslutning», siger Lena Nitz, Politiforbundets ordførende.

Der er bare det lille problem ved Eliassons afsked: Det nye job han overgår til er som generaldirektør for Myndigheden for samfundsbeskyttelse og beredskab, MSB.

Myndigheden for samfundsbeskyttelse og beredskab, MSB, er en statslig myndighed med den opgave, at udvikle samfundets evne til at forebygge og håndtere ulykker og kriser.

di.se

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE

Mest læst

Tillader Koranen voldtægt?

Ansvaret dit, fru Andersen