Nyt

Den svenske Myndigheden for Samfundsbeskyttelse og Beredskab (MSB) har fået en særskilt adgang til Facebook som gør at etaten hurtig får slettet såkaldte «trollkonti» forud for det svenske rigsdagsvalg.

I disse dage tager den tidligere rigspolitichef Dan Eliasson over som chef for Myndigheden for Samfundsbeskyttelse og Beredskab (MSB) – det svenske svar på Direktoratet for Samfundssikkerhed og Beredskab.

Samtidig afsløres at etaten har fået en bagdør til Facebook-administrationen, skriver Expressen.

Midt i et intenst valgår har MSB fået ret til at «springe køen over» når de gør Facebook opmærksom på det de mener, er «falsk» information.

– Det er ligesom boarding af et fly – alle kommer ombord, men vi kan pege på dem som skal stå først i køen, siger Dominik Swiecicki på MSB.

Målet er at fjerne såkaldte falske konti, eller «trollkonti», og modvirke «påvirkningskampagner» før det svenske rigsdagsvalg til efteråret.

Ifølge Swiecicki har Facebook allerede slettet en «falsk» konto for myndigheden. Det skal være sket i løbet af nogle få timer.

Facebook bekræfter overfor Expressen, at der findes et samarbejde mellem selskabet og MSB, men ønsker ikke at komme med yderligere kommentarer.

 

ANNONSE

Mest læst

Tillader Koranen voldtægt?

Ansvaret dit, fru Andersen