Nyt

Foto: Wikiepdia Commons

I Washington fører alle veje før eller siden tilbage til 9/11. Specialefterforsker Bob Mueller var i en årrække FBI-chef. I den egenskab var han med til at begrave en rapport, som påviste samarbejde mellem en saudi-arabisk familie bosat i Florida og 9/11-selvmordspiloterne.

Sagen drejer sig om Abdulaziz al-Hijji, hans kone Anoud, og hendes far Esam Ghazzawi, som var rådgiver for en saudi-arabisk prins.

Familien forlod huset i Sarasota, Florida, over hals og hovede, to uger før 9/11 og efterlod smykker, biler og andre værdisager.

FBI skrev flere rapporter lige efter 9/11 som indikerede forbindelser mellem al-Hijjis og flykaprerne. Men disse er senere dementeret af FBI. I 2012 indleverede netavisen Broward Bulldog (nu Florida Bulldog) krav om indsigt i dokumenterne fra Freedom of Information Act.

Kravet er for nylig efterkommet og FBI har måttet udlevere 81.000 dokumenter til en dommer i Fort Lauderdale, William J. Zloch. I dette materiale ligger en såkaldt hvidbog som FBI lod udarbejde i september 2010, lige efter at Florida Bulldog og Miami Herald begyndte at skrive om al-Hijjis-familien. I hvidbogen hævdes det, at der ikke var nogen forbindelse. Men det var ikke bare én, men flere FBI-rapporter som hævdede, at der var en terror-forbindelse. Bob Mueller godkendte hvidbogen, som man nu tror reelt var en hvidvaskning.

ANNONSE

Dette er i overensstemmelse med Muellers opførsel som FBI-chef. Han rensede instruktionsmaterialer i terror for stof, som kunne virke krænkende på muslimer. Alle ved, at så er der meget man som agent ikke vil se eller får problemer med at håndtere. Dette var Obamas linje: Begrebet krigen mod terror røg ud og man snakkede ikke mere om radikal islam.

Mueller holdt også møder med to af de store islamistiske organisationer i USA, som forbindes med undergravende virksomhed

Muellers FBI fjernede også anti-terrorisme træningsmateriale fra alle dokumenter, som blev dømt ”aggressiv” mod bestemte muslimske grupper, ifølge dokumenter afsløret af Judical Watch i 2013. Mueller mødtes med den islamiske organisation Islam Society of North America (ISNA) og Counsil on American Islamic Relations (CAIR), to grupper, der betegnes som med-konspiratorer i Holy Land Foundations terrorfinansierings sag fra 2007. revealed by Judicial Watch in 2013.

Med den historie i mente, virker det sandsynligt at Mueller kan have vidst, at den FBI-rapport, der benægtede enhver forbindelse mellem al-Hiijji familien og 9/11 angrebene, var falsk, men han godkendte den alligevel.

Men 9/11 er en så stor sag, at den nægter at dø. Obama modsatte sig at den hemmelige del af 9/11-kommisionens rapport skulle frigives. Den omhandler Saudi-Arabias involvering i 9/11: 11 sider var taget ud. Obama måtte til sidst give sig og gå med til publicering. De efterladte ønsker at straffeforfølge dem, som måtte have støttet angrebet økonomisk eller på anden måde. Der er indikationer på at saudi-arabiere, også personer i statslig tjeneste, gav en sådan støtte, men ikke nødvendigvis på direkte ordre. Obama forsvarede sig med at så kunne også amerikanere risikerer strafforfølgelse i udlandet, et argument som røg totalt på gulvet.

Kollektive søgsmål er allerede rejst og Saudi-Arabien må forsvare sig.

Mere end 16 år efter 9/11 angrebene, står stadig mange spørgsmål ubesvarede tilbage. I sidste uge pressede en Saudi-Arabisk advokat en dommer til at smide et søgsmål, foretaget af familier til ofre for 9/11, ud, idet han argumenterede for, at der ikke er nogen beviser for, at det saudiske kongedømme var involveret i angrebene. Familierne har indleveret 4000 sider, der beskylder Saudi-arabien for at have leveret materiel støtte til AL Qaeda inden angrebet. De indleverede søgsmålet i marts, 6 måneder efter at kongressen havde gjort det muligt.

I sidste måned introducerede tre medlemmer af kongressen, to Republikanere og en Demokrat, House Resolution 663, idet de krævede deklassificering af alle 9/11 dokumenter ”i så stort omfang som overhovedet muligt”.

Obama forsøgte at forsvare Saudi-Arabien, alligevel svækkedes forholdet mellem USA og kongedømmet på hans vagt.

Hvis det kommer for en dag, at Bush II og Obama har holdt hånden over Saudi-Arabien vil det kunne give et kraftigt bagslag for de involverede. Hvis Bob Mueller har haft en hånd med i spillet her også, vil det svække hans stilling som specialefterforsker.

Han er allerede på forhånd ude i stormvejr.

New Docs Connect Robert Mueller to FBI Coverup Denying Saudi Family’s Connections to 9/11

ANNONSE

Mest læst