Nyt

Barack Obama bliver nedstemt af Kongressen. For første gang i hans åtte år ved magten ophæver et totredjedels flertall hans veto mod 9/11-loven der giver de efterladte ret til at retsforfølge Saudi-Arabien.

Ingen talte Obamas sag i Senatet. Til trods for at CIA-chef Brennan og forsvarsminister Ashton B. Carter advarede mod at vedtage loven.

The bill’s triumphant journey came without significant congressional debate or intense pressure from voters, but rather through the sheer will of the victims’ families, who seized on the 15th anniversary of the attack and an election year to lean on members of Congress. That effort was aided by the fact that members’ collective patience with the Saudi kingdom has waned in recent years.

The Senate vote also represents another White House miscalculation on Capitol Hill, where it was once again slow to pressure members and to see the cracks in its firewall against the bill.

Forholdet til Saudi-Arabien er ikke hvad det en gang var. Et flertall i Kongressen synes ikke kongedømmet er værd at ofre sandheden for. Det der står i de 28 hemmelige sider i 9/11-rapporten, indikerer at Saudi-Arabien ga støtte til terroristerne. Kongedømmet har truet med at selge verdier for hundrevis av milliarder dollar i USA, for at de ikke skal blive spærret af en dommer. Økonomisk forståelig, men politisk uklogt. Saudi-Arabien indikerer med sin opførsel at de frygter at blive dømt.

Hvad bliver fallout for Obama hvis Saudi-Arabiens rolle bliver offentlig kendt? George W. Bush sørget for at sende saudi-araberne ud af USA i et eget fly lige efter 9/11.

Skyggen af 9/11 vil falle over alle der har forsøgt at skjule sandheden om Saudi-Arabiens complicité.

 

ANNONSE