Nyt

Mere end 200 formodede tilhængere af den islamiske stat (IS) og andre terrorgrupper er vendt tilbage til Tyskland fra krigszone i Mellemøsten, men de fleste af dem er løs, skriver Frankfurter Allgemeine. Det viser undersøgelser foretaget af det generelle tv-selskab Bayerischer Rundfunk (BR) og nyhedsmagasinet Der Spiegel.

Ifølge oplysninger fra de tyske stater og der føderale kriminalpoliti Bundeskriminalamt, har mere end 200 mistænkte terrorister allerede vendt tilbage til Tyskland, men kun en brøkdel af dem er i fængsel.

IS-tilhængerne drager fordel af de samme rettsstatlige garantier som alle andre, og de snyder ikke hinanden. Resultatet er givet:

Mange af de tilbagevendte er under undersøgelse, rapporterer BR og Der Spiegel-rapport, men da pålidelige oplysninger ofte mangler, er det svært at nå en fældende dom.

Ifølge indenrigsministeriet i Bayern er kun to af de 22 mistænkte, der er vendt tilbage til staten, blevet dømt til fængsel. De resterende betragtes som sikkerhedstrusler og holdes under tilsyn af sikkerhedsmyndighederne. Situationen er ikke særlig forskellig i Hamburg. 25 ud af 80 mistænkte terrorister er vendt tilbage, men kun en er i forvaring.

De personder det gjelder, herunder dem, der i sidste ende slipper ud af fængslet, udgør selvfølgelig en langsigtig sikkerhedsrisiko for Tyskland. Flere af dem vil have deltaget i grusomheder, nogle af dem kan have haft børn, der har blevet indoktrineret på det stærkeste.

ANNONSE

Denne type trussel er sandsynligvis mindre i England, hvor det fra regeringsniveau er bragt klare tegn på, at terrorister bør elimineres i krigszoner, så de ikke vender tilbage. Men hvor ligger vores eget land i dette landskab?

 

Foto: REUTERS/Stringer/File Photo

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE