Kunstbilde

Midtpanelet.

Venstre panel. Musikkinstrumentene er fra venstre psalter, tromba marina (et en-strenget strykeinstrument hvor man brukte flageolett-toner), lutt, trompet og sannsynligvis zink (nærmest en blokkfløyte med trompet-munnstykke) etter engelens munnstilling å dømme.

Høyre panel. Her ser vi trompeter, portativ, harpe og fidel.

Hans Memling (c.1433–1494)
Olje på tre, hvert panel c. 164 x 225 cm, Musée royal des beaux-arts, Antwerpen

Disse tre ganske store paneler var opprinnelig deler av en mye større altertavle for klosterkirken Santa Maria la Real i Nájera, Spania. Dessverre er ikke resten av altertavlen bevart. Slik er panelene (som nå er under restaurering) montert i muséet.

Det er vanskelig å si hva slags musikk englene spiller, men her er noe av en samtidig flamsk komponist,
Johannes Ockeghem (1410/1425 – 1497) – Deo gratias

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte