Nyt

Mindst ti personer blev såret, da en hjemmelavet bombe gik af i et supermarked i den russiske by Skt. Petersborg. Ingen er dog livsfarligt såret.

– Eksplosionen blev forårsaget af en hjemmelavet bombe, som indeholdt sprængkraft svarende til 200 gram TNT, samt livsfarlige splinter, siger talsperson for efterforskningskomiteen, Svetlana Petrenko.

Ifølge politiet blev bomben fundet i et af de skabe, hvor folk kan lægge deres tasker og poser fra sig, inden de går ind i supermarkedet, der ligger nordøst for byens centrum.

–Efterforskerne ser på de mulige årsager til hændelsen, siger hun videre, og tilføjer, at sagen efterforskes som forsøg på massemord.

En talsperson for efterforskningsenheden siger, at ti personer blev sendt på hospitalet, men at ingen af dem er i livsfare. Der blev ikke antændt nogen brand, og de andre, som opholdt sig i supermarkedet blev evakueret.

En AFP-korrespondent på stedet siger, at udrykning samt en bil, som tilhører efterretningstjenesten FSB var på stedet. FSB efterforsker terrorhændelser, men myndighederne har indtil videre ikke betegnet onsdagens hændelse som et muligt terrorangreb.

ANNONSE

Indtil videre er ingen blevet pågrebet, mistænkt, eller har påtaget sig ansvaret for hændelsen.

Tidligere i december kom det frem, at et stort planlagt bombeangreb mod Skt. Petersborg blev afværget med hjælp fra den amerikanske efterretningstjeneste CIA.

I april blev byen ramt af et andet bombeangreb, da den formodede selvmordsbomber, Akbarjon Djalilov, tog 14 mennesker med sig i døden i undergrundsbanen i Skt. Petersborg.

ANNONSE