Nyt

Storbritanniens forsvarsminister Gavin Williamson siger i et avisinterview, at briter som har kæmpet for IS, bør tilintetgøres og ikke have lov til at komme hjem.

– Mit synspunkt er ganske enkelt, at en død terrorist ikke kan skade Storbritannien. Ingen terrorister, hvad enten de kommer herfra eller fra andre steder, bør nogensinde slippe ind i landet, siger Williamson i et interview med avisen Daily Mail torsdag.

– Vi bør gøre alt, hvad vi kan for at tilintetgøre og eliminere sådanne trusler, tilføjer han.

Det er anslået, at 800 britiske borgere er udrejst for at kæmpe i Irak og Syrien. 130 er dræbt, og omkring 430 er kommet tilbage, mens 270 fortsat befinder sig i Mellemøsten. Britiske IS-krigere blev for alvor et tema efter Mohammed Emwazi – som fik tilnavnet «Jihadi John» – dukkede op i flere propagandavideoer, hvor han tilsyneladende skar halsen over og halshuggede flere gidsler.

Williamson overtog forsvarsministeriet i sidste måned og har lovet, at IS-krigere som er flygtet til tredjelande, skal opspores og nægtes at vende tilbage til Storbritannien.

– Vi må sørge for, at vi fortsætter med at jage dem efter, at de deler sig op og bliver spredt ud over Irak, Syrien og andre områder. Vi må sørge for, at de ikke finder en tryg havn, at de ikke kan rejse til andre lande og fortsætte med at fremme deres had og deres dødskult, siger ministeren.

Interviewet fandt kun timer efter, at to mænd blev fremstillet for en dommer, sigtet for at have planlagt et angreb for at dræbe statsminister Theresa May.

ANNONSE

3 svar til “Britisk minister: Britiske IS-krigere bør dræbes”

  1. River siger:

    Thats the spirit.

  2. olesiggaardandersen siger:

    Det er en holdning, jeg for 30 år siden ville have opponeret stærkt imod, men ikke længere. Vi er nødt til at gribe om nælden, og det kan gøre ondt.

  3. MagnusH siger:

    Men i Sverige ska återvändande IS-terrorister få bostad och jobb.