Nyt

Læreren advarede eleven mod at anmelde en voldtægt. To unge mænd er tiltalt for voldtægter i det, som skole og sundhedsjeneste kalder et «mere udadreagerende miljø end det, de var vant til.»

To unge mænd står tiltalt i Oslo tingsret for henholdsvis én og to voldtægter. Begge nægter sig skyldige. Ofre og tiltalte var elever på samme skole.

Pigen fortalte rektor og læreren om voldtægten. Læreren rådede hende til ikke at anmelde voldtægten, fordi der var gået så lang tid, fortalte pigens mod, da hun vidnede i rettet, skriver Aftenposten.

Politiet har efterforsket sagen i det man har kaldt en «bekymrende seksualiseret ungdomskultur».

– Nogle piger følte sig utrygge ved de drenge, som de var sammen med i fritiden, sagde rektor.

På spørgsmål fra statsadvokat Torunn Gran om, hvad det var, de ikke syntes var i orden, svarede rektor:

– Det var nok, at drengene var meget pågående. Vi var generelt bekymrede over, at drengene kunne være meget pågående. Rådgivere og sundhedstjeneste var opmærksomme på, at der her var taleom et mere udadreagerende miljø, end hvad de var vant til.

Læreren refererede i sit vidneudsagn til, at hun havde sagt til pigen, at «det er et meget alvorligt skridt at anmelde og at det er en meget stor belastning».

Hun understregede, at det ikke betyder, at hun mener, at man ikke skal anmelde voldtægt – principielt.

Læreren fik en advarsel fra rektor for sin udtalelse. Rektor syntes kommentaren var «uheldig».

Rektor, som også vidnede torsdag, fortalte, at ledelse og lærere var bekymret for den aktuelle årgang. Han kom da med udtalelsen om «meget pågående drenge» og «et mere udadreagerende miljø».

ANNONSE

Retten har fået at høre, at oralsex ikke regnes som sex blandt eleverne, det er det kun samleje, som gør, skriver Aftenposten. Rygter om, hvem der havde haft sex med hvem, spredte sig lynhurtigt i miljøet, hvor enkelte piger blev stemplet som «luder» og frosset ud af vennekredsen.

I miljøet var det almindeligt, at man tog billeder og videoer af seksuelle handlinger og delte det.

ANNONSE