Tavle

Bydelen Farsta i Stockholm blev ramt af to bomber på to dage. Stockholm og Gøteborg oplevede tilsammen fem bomber på mindre end to dage.

En talsmand for politiet i Stockholm siger til SVT, at han frygter, at det er “den nye normal” i Sverige.

For anden dag i træk var der en eksplosion i en beboelsesejendom i Farsta i Stockholm.

Efter tirsdagens eksplosion i en lejlighedsbygning i Farsta blev flere beboere evakueret. Det er uklart, hvornår de får lov til at vende tilbage til deres lejligheder. »Det er ikke muligt at have en idé om det lige nu,« siger Per Tegel, vagtchef i Familjebostäder, til SVT.

Mange af lejlighederne i bygningen har fået indvendige skader som følge af trykbølgen, der bredte sig fra den pågældende opgang.

Avisen Aftonbladet har onsdag morgen talt med nogle beboere. En af dem var Birgit Sjögren, der hørte braget.

“Der var ingen tvivl om, at det var en bombe, det kunne man høre på lyden. Jeg tænkte godt, så var det en bombe denne gang”.

Hun var ude at gå tur med sin hund, den sædvanlige runde hun plejer at tage om aftenen. Hun synes, det er forfærdeligt, at det eksploderer.

“Det er lige meget, hvor vi bevæger os hen, Sverige er tilsyneladende blevet hjemsted for kriminelle. Det er frygtelig trist”, siger Birgit Sjögren.

En familie, som Aftonbladet har talt med, bor i opgangen ved siden af ​​den sprængte port. De hørte det høje brag og mærkede vibrationerne.

“Børnene er meget bange og kunne ikke falde i søvn før klokken et eller to. Vi har holdt fri fra børnehaven i dag og skal på tur,« siger familien til avisen.

Kommunens kriseteam har været på stedet for at tale med folk. Kirken i nærheden har også været åben i dagtimerne.

En anden kvinde, som Aftonbladet har talt med, fortæller, at hun kom hjem ved 21.30-tiden efter at have gået en tur med sin hund.

“Hele huset rystede, og du tænkte, okay, nu er det sket igen. På en eller anden måde bliver man lidt immun, det er lidt som en del af hverdagen, desværre. Man venter bare på, at det sker, og så sker det”, siger en kvinde, der bor i nærheden af ​​den sprængte port.

ANNONSE

Hun indrømmer, at hun føler sig bekymret.

“Selvfølgelig er du bekymret for, at det også skal ske for dig, at få din lejlighed fuldstændig bombet, det er svært at forstå, det må være en frygtelig følelse. Men det sker nu også om dagen, skyderier, folk bliver forvekslet med mennesker. Man går rundt med en frygt og kigger på folk og er lidt forsigtig”, siger kvinden.

Svensk politi har anholdt en mindreårig efter forbrydelsen i Farsta, men ønsker ikke at gå i detaljer. Ifølge Aftonbladets oplysninger drejer det sig om en 14-årig.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden