Hovederne på bloggen

“Vi skal tale varmt for håndværket og for teknikken og generelt for naturvidenskaberne. Gør vi det, vil vi kunne løse problemet med fremtidens mangel på bestemte typer arbejdskraft. Fri os for det evindelige råb om udenlandsk arbejdskraft. Den kvalificerede af slagsen er meget svær at skaffe på grund af de lave fødselstal i de vestlige lande, og den lavt kvalificerede fra den tredje verden har vi ikke brug for.”

Morten Uhrskov noterer sig med tilfredshed, at der ikke længere råbes på udenlandsk arbejdskraft en bloc og generelt, men at råbet om udenlandsk arbejdskraft – når det lyder – alene går på vestlige og højtuddannede udlændinge. Men også her må man sondre: Der er ikke behov for flere akademikere i betydningen humanister og samfundsvidenskabelige kandidater, men derimod naturvidenskabsfolk og håndværkere, skriver Uhrskov og understreger samtidig, at befolkningstilvæksten ikke giver mere arbejdskraft, da den tegnes af ikke-vestlig (muslimsk) tilvandring, der aldrig kommer i arbejde. Det vil derfor være yderligere en samfundsøkonomisk gevinst at repatriere dem. Læs Uhrskovs indlæg her

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE10011277/mangler-danmark-arbejdskraft/

 

ANNONSE

Mest læst