Tavle

Indierne søger job i Israel, efter at krigen har drevet udenlandske arbejdere ud og samtidig forhindret palæstinensiske arbejdere i at komme ind.

Rekruttering over hele Indien

I byer og landsbyer over hele Indien rekrutterer Israel arbejdskraft til at erstatte palæstinenserne, og titusindvis af indere strømmer ud over landet for at erstatte den akutte mangel på mennesker, som Hamas’ krig af terror mod Israel har skabt.

Mulighederne for at tjene gode penge overskygger de risici, krigen indebærer.

Projekter går i stå

Det er især Israels byggesektor, der mangler arbejdskraft efter 7. oktober. Omkring 10.000 indere forventes at tage til Israel i grupper på 700 til 1.000 hver uge fra næste uge.

Indrejseforbuddet for palæstinensiske arbejdere, sideløbende med tusindvis af andre udenlandske arbejdere, der forlader Israel, har efterladt den israelske byggeindustri i krise. En række igangværende projekter er enten gået i stå eller blevet forsinket.

ANNONSE

10.000 indere til Israel

Den israelske kvote for udenlandsk arbejdskraft i byggebranchen er blevet øget fra 30.000 til 50.000. I januar godkendte myndighederne ankomsten af ​​10.000 arbejdere fra Indien.

Tusindvis af indiske arbejdere står i kø uden for Israels ambassade for at erstatte palæstinensiske arbejdere i Israel. Video fra Telegram

Afhængig af udenlandsk arbejdskraft

Israel er stærkt afhængig af udenlandsk arbejdskraft i sektorer som landbrug, byggeri og plejesektoren. Behovet er blevet akut på grund af krigen mod terror. Også arbejdere fra lande som Sri Lanka, Usbekistan, Mexico, Kenya og Malawi bliver rekrutteret.

Mange af de indiske bygningsarbejdere har tidligere arbejdet i Golflandene og taler flydende engelsk i indisk stil ud over at have lært arabisk, hvilket giver dem en stor fordel i Israel.

Et menneskeligt perspektiv

NBC Nyheder har sentimentaliseret Israels rekruttering af ti tusinde indere ved at personliggøre de håb for fremtiden, dette giver en af ​​dem, Srinivas Kundan (38) fra den sydindiske delstat Telangana:

– Dette er en mulighed for at give mine teenagesønner den uddannelse, jeg aldrig selv fik. De byggejobs, jeg har søgt, betaler næsten 20.000 kroner om året – og bolig-, mad- og sundhedsforsikring er inkluderet; det er mere end seks gange den gennemsnitlige årsløn i Indien og det dobbelte af, hvad jeg tjente i Abu Dhabi som sikkerhedsvagt.

 

Køb Jean Amérys bog!

 

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden