Nyt

Den konservative politiker Brian Mikkelsen er blevet lobbyist. Nu arbejder han direkte for lobbyorganisationen “Dansk Erhverv” eller DE som de også kalder sig når det ikke skal være så nationalt. Her er han blevet ansat som lobbyist.

I denne uge skulle det igen være Dansk Erhverv” i en kontekst om “Danmarks  fremtid” og Brian Mikkelsen har et mål som lobbyist. Hans medlemmer skal have adgang til udenlandsk arbejdskraft med lavere lønninger.

Brian Mikkelsens argument for dette er:

“»Vi kan risikere, at det hele kollapser i løbet af et års tid,« siger han.”

hvis ikke der kommer billigere arbejdskraft til Danmark.

Her først BTs korte version. Bemærk fotoet.

BT – Dybt bekymret Brian Mikkelsen: ‘Vi kan risikere, at det hele kollapser i løbet af et års tid’

På Berlingske hedder det:

Ifølge ham er der behov for et nationalt kompromis, som gør det lettere for landets virksomheder at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Et kompromis, hvor arbejdsgiverforeninger og fagforeninger bøjer sig mod hinanden.

ANNONSE

Sker det ikke, kan det få konsekvenser, advarer Brian Mikkelsen:

»Vi kan risikere, at det hele kollapser i løbet af et års tid,«

siger han og uddyber:

»Det her er et spørgsmål om velfærdsstatens fremtid.«

»Et nationalt kompromis er afgørende, for jeg ser meget foruroligende og alarmerende tal på, at dette kan være en fuldstændig blokering for fremtidig vækst i Danmark. Manglen på kvalificeret arbejdskraft er – uden undtagelse – den største udfordring, vi har,«

siger Brian Mikkelsen.

»Den appel, jeg kommer med, er, at man har et ansvar for den danske arbejdsmarkedsmodel. Det betyder, at man bliver nødt til at sætte sig sammen og få løst problemerne. Ellers flytter virksomhederne deres udvikling til andre lande, og så kan vi ikke finansiere det samfund, vi lever i.«

»Nej. I forhold til tidligere er man i dag i en total konkurrencesituation med fri bevægelighed af varerne, og hvis vores varer er dyrere end andre landes varer, køber man de andre landes varer.«

Berlingske – Dybt bekymret Brian Mikkelsen: »Vi kan risikere, at det hele kollapser i løbet af et års tid«

_____

Kommentar. Ville der være “mangel på arbejdskraft” ville man se stigende lønninger og ikke kun svagt stigende lønninger.

Fakta. Lønningerne stiger svagt.

I det omfang forbrugerne køber produkter fra virksomheder i udlandet er der intet problem i det for Danmark og danskerne.

Det betyder blot man køber det bedste produkt til den rette pris. At et produkt skal være produceret i Danmark er ligegyldigt for forbrugerne og da der er massivt overskud på betalingsbalancens løbende poster er det kun positivt, at der bliver importeret varer. Det har naturligvis intet med “velfærdsstaten” at gøre som Brian Mikkelsen siger og det “kompromis” han taler om lyder som om han skulle have noget at skulle have sagt – som lobbyist.

Man køber heller ikke “andre landes varer”. Forbrugerne køber produkter og ikke herkomstlande.

Faktum er det afgørende for velfærden er dem der bruger den er i arbejde og de arbejder produktivitet. Det er ikke afgørende, at der er billig udenlandsk arbejdskraft til rådighed der i øvrigt også vil trække på ydelser fra velfærden.

Dette bliver Brian Mikkelsen ikke konfronteret med hvilket gør interviewet til en farce. På samme måde som Berlingske mener der er sammenhæng mellem hvad det som omtales som “danske virksomheder” og Danmark.

Endelig problematiserer Berlingske at “danske” virksomheder udvider i udlandet i stedet for i Danmark og skaber en reel nationalistisk frame hvor den endda skal udfyldes af udlændinge.

Den “danske vækst” som Brian Mikkelsen efterlyser skal reelt være bygget på udlændinge der skal arbejde i Danmark.

Hvad interesse danskere skulle have i det fremgår ikke.

ANNONSE