Nyt

Vladimir Putin møder udenrigsminister Hillary Rodham Clinton under APEC-topmødet i Vladivostok, 8 september 2012. 

Oprulningen af den virkelige Ruslands-skandale e begyndt, og den rammer demokraterne og Hillary hårdere end republikanerne og Trump.

Det lader sig ikke skjule, at ansigterne i CNN-studiet bliver mere og mere sammenbidte.

De seneste afsløringer gælder Hillarys valgkampleder, John Podesta, som sammen med sin bror, Tony,  ledede konsulentselskabet the Podesta Group. Podesta blev hyret af den ukrainske regering til at forbedre landets renomme i udlandet, og de samarbejdet med en mand ved navn Paul Manafort.

Manafort var valgkampleder for Trump indtil august, hvor det blev kendt, at han havde arbejdet for Ukraines præsident, Jakunovitsj. De to – Manafort og Podesta – samarbejdede om PR for Ukraine.

Manafort was, at the time, representing Russian business and political interests during the Obama era.

The source said the Podesta Group was in regular contact with Manafort while Hillary Clinton was America’s chief diplomat….

According to Carlson, «Manafort was clear that Russia wanted to cultivate ties to Hillary» because she appeared to be the presumptive 45th president.

En kilde, som samarbejdede med Podesta, fortæller dette til Tucker Carlson.

Manafort fremstod anløben efter New York Times afsløring af hans forbindelser til Janukovitsj. Men Podesta-brødrene fremstår som ikke mindre umoralske, og med bedre forbindelser.

Det var NBCnews.com som afslørede, at specialefterforsker, Bob Mueller, nu også efterforsker Podesta-brødrene.

Tony Podesta and the Podesta Group are now the subjects of a federal investigation being led by Special Counsel Robert Mueller, three sources with knowledge of the matter told NBC News.

Det ene skelet ramler ud af skabet efter det andet. Først kom nyheden om, at Clinton og Demokraterne finansierede skidtspanden om Trump. Nu viser det sig, at Podesta, som var leder af Hillarys valgkamp, og hans bror, var så involveret med russerne, at de bliver efterforsket på linje med Trump-lejren. Det er en dramatisk ændring.

ANNONSE

Mens medierne har hamret løs på «Trump & Russia» nu i et år, er det pludselig «Hillary & Russia». Det får det til at køre rundt for demokratene.

The probe of Podesta and his Democratic-leaning lobbying firm grew out of Mueller’s inquiry into the finances of former Trump campaign chairman Paul Manafort, according to the sources. As special counsel, Mueller has been tasked with investigating possible collusion between the Trump campaign and Russia.

Janukovitsj etablerede et firma med et fint navn: the European Centre for a Modern Ukraine (ECMU), med base i Bruxelles. Det er sådan autoritære stater gør for at pynte på deres rygte. Erdogan, Aserbajdsjan, det er et fedt. Pengene sidder løst.

Om noget så var grådigheden langt større helt til tops hos Hillary end hos Trump. Også dette er et ubehageligt faktum for demokraterne.

Manafort er den største fisk i Muellers garn indtil videre. I juli gennemførte FBI en razzia hjemme hos ham. Naturligt nok efterforsker de den mærkelige stiftelse i Bruxelles som Manafort jobbet for. Undervejs falder de over Podesta-brødrene. Men – og here’s the thing, som amerikanerne sier: Mueller inkluderede dem i en strafferetlig efterforskning.

The sources said the investigation into Podesta and his company began as more of a fact-finding mission about the ECMU and Manafort’s role in the campaign, but has now morphed into a criminal inquiry into whether the firm violated the Foreign Agents Registration Act, known as FARA.

USA har strenge regler for registrering, hvis man arbejder for udenlandske interesser.

Under FARA, people who lobby on behalf of foreign governments, leaders or political parties must file detailed disclosures about their spending and activities with the Justice Department. Willful failure to file the forms is a felony and can result in up to five years in prison, though such prosecutions are rare.

Både Manafort og Podesta undlod at registrere deres jobs, ogreagerede først, da medierne begyndte at omtale dem dem.

NBC news fokuserer på Manafort, og siger, at John Podesta ikke længere er en del af selskabet. Men katten er sluppet ud af sækken.

Den virkeligt saftige del af historien er den om agenten, som Fusion GPS hyrede fik sin information fra Moskva. I så fald har russerne fodret amerikanerne med sladder. FBI fik skidtspanden, og kan have brugt den til at få autorisation til at overvåge Trump-lejren.

I januar bad Director of National Intelligence, James Clapper og FBI-chef James Comey, Trump om et møde. Det var under dette møde de fortalte om skidtspanden og afleverede en kopi. Det varede ikke mange dage før BuzzFeed publicerede hele rapporten.

Nu tror kilder, at Tucker Carlson har snakket med, at hele hensigten med mødet var, at det skulle være et påskud til at lække rapporten. Så havde cheferne deniability: dvs. det skete bare.

Hvis FBI har samarbejdet med demokraterne om at «frame» Trump, dvs. stille han i et mistænkeligt lys, mens det i virkeligheden er Hillary, som har solgt uran til russerne, mørkelagt oprulningen af et russisk spionnet, og toppet det hele op med at bruge rygter og sladder fra russerne til at lave en skidtspand om Trump, som giver et påskud til at klandre Trump for samarbejde, ja, så står USA foran en skandale, som det er vanskeligt at beskrive med ord. Så vil der komme til at rulle mange hoveder.

Senator Charles Grassley fra Iowa vil have sin egen specialefterforsker på Uranium One-salget.

En amerikansk forretningsmand hjalp FBI med at oprulle den russiske spionring i 2010. Men han fik mundkurv på af justitsministeriet, som har været aktiv lige frem til i dag. Men nu har Kongressen fået den ophævet. Informanten kommer til at forklare sig for kongreskomiteerne som efterforsker Rusland-sporet.

Men vent! Dette er ikke alle skandalerne. Debbie Wassermann Schulz, som måtte gå af som leder for demokraternes ledelse, fordi hun brugte stillingen til fordel for Hillary og til Bernie Sanders ulempe, er involveret i en dataskandale i Kongressen. Hun ansatte en pakistansk familie, som er under efterforskning for ulovlig indtrængning.

Speaking of which, we also have the unanswered questions about Deborah Wasserman Schultz and her Pakistani computer expert who had access to the data of dozens of congressional Democrats, not to mention the unsolved mystery of the murder of Seth Rich and the hacking of the DNC server.  The FBI and the DOJ have told us next to nothing about either.  In general, we learn more from Julian Assange, like him or not.

Alle skandalene krydser hinanden, og det er ikke Trump, som er fællesnævneren, det er demokraterne og Hillary – og Obama. Hele den amerikanske magtstruktur de seneste 25 år er i gyngen.

Det er derfor senatorer som Bob Corker og Jeff Flake henter bannbullen frem og udtrykker sig som de gør.

 

 

 

https://pjmedia.com/rogerlsimon/need-investigation-entire-justice-department-now/

ANNONSE