Nyt

Abraham Ukbagabir vælger sitdrabsvåben i Ikeas køkkenafdeling. (stillbillede fra overvågningsvideo)

 

Han blev tiltalt, selvom morderen (den krænkede part) selv siger, at han er ligeglad. Dommen: «Tveklös missaktning för en grupp av människor med anspelning på ras och hudfärg”

En 47-årig fra Boden i Sverige er dømt for racisme (hets mot folkgrupp) efter at have kaldt Abraham Ukbagabir for «neger» i et Facebook-opslag, hvor han også mente, at Ikea-drabsmanden burde henrettes.

Anklagemyndigheden ville også have manden dømt for æreskrænkelse og til at betale drabsmanden erstatning – selv om Ukbagabir har sagt, at han er ligeglad med, hvad der står i indlægget.

Den svenske stat er med andre ord fornærmet på en udvist dobbelmorders vegne.

10. august 2015 dræbte eritreeren Abraham Ukbagabir en 53-årig svensk kvinde og hendes søn i Ikea i Västerås som hævn for, at han ikke fik asyl i Sverige.

Dobbeltmordet vakte afsky, og da det ble kendt, at Ukbagabir havde fået tæv fængslet, var der mange, som udtrykte skadefryd på de sociale medier

En af dem var den 47-årige mand fra Boden. Han gjorde imidlertid den utilgivelige fejl at kalde morderen for «neger» på en åben Facebook-side, kaldet «Vi som hatar journalister & politiker för att dom alltid vinklar sanningen».

I et indlæg 16. januar skrev han: «Han ska ju dödas inte skadas. Hur svårt kan det vara att knäcka nacken på negern.»

Kammeranklager Rickard Finnberg valgte så at rejse tiltale mod manden – både for racisme og æreskrænkelse – for at have «uttalat sig hotfullt och nedsättande om Abraham Ukbagabir med syftning på ras och hudfärg».

ANNONSE

Anklagemyndigheden krævede også, at den 47-årige skulle betale 10.000 kroner i erstatning til Ikea-morderen for kränkning.

Da Abraham Ukbagabir blev afhørt og fik spørgsmålet om han «kände sig rasistiskt kränkt» af indlægget svarede han, at han var bedøvende ligeglad:

– Jag bryr mig inte om sådant och jag bryr mig inte om min hudfärg.

Drabsmanden sagde også, at han ikke ville have penge.

Under afhøringen gav Abraham Ukbagabir tydeligt udtryk for, at han er bedøvende ligeglad med, at nogen har kaldt ham neger påfacebook. (Fotomontage: Fria Tider)

Luleå tingsrätt frikendte manden for ærekrenkelse, men dømte ham for racisme på grund af ordet «neger».

Fra dommen:

«Inlägget utgör enligt tingsrättens mening också ett meddelande med hotfull innebörd som, även om det tar sikte på målsäganden specifikt, genom ordvalet tveklöst uttrycker missaktning för en grupp av människor med anspelning på ras och hudfärg.»

Domstolen konstaterer, at straffen for hets mot folkgrupp er fængsel i op til to år og at «straffvärdet får anses motsvara en månads fängelse». Men tingsrätten stiller sig tilfreds med at give den 47-årige en betinget dom, og 40 dagsbøder.

 

Fria Tider: Kallade Ikea-mördaren «neger» på Facebook – döms

ANNONSE

2 svar til “Dømt for racisme: Kaldte Ikea-morderen for neger”

  1. David siger:

    Hvad hvis man nu siger,- negerbasse.

  2. KnudMadsen siger:

    Hold kæft, hvor er det åndssvagt, at der skal tages så meget hensyn til en skide morder.

Mest læst

Vestens triste eftermæle