Nyt

I november blev der med røde bogstaver sprayet “Vi ved hvor du bor” på Tania Groths hoveddør.

Tania Groth er For Friheds talskvinde, og det natlige graffitihærværk var med stor sandsynlighed et venstreradikalt forsøg på at intimidere Groth. I december fulgte tre tilfælde af natligt politisk hærværk vendt mod personer i kredsen omkring For Frihed.

Pressefotograf Eyvind Dekaa, der har dokumenteret For Friheds demonstrationer, fik sin bil ødelagt af omfattende hærværk på en parkeringsplads ved sit hjem i Høje Gladsaxe. Fire ødelagte dæk, graffiti, ridser i lakken og skum i udstødningen var resultatet af den natlige hærværksaktion. Graffitihærværket bestod af følgende tekst: “RACIST FUCK PEGIDA”. Hærværket fik den kendte venstreradikale Erik Storrud, der er blogger hos det venstreekstremistiske site Modkraft, til at fryde sig på Facebook:

“Eyvind (Eyvind Dekaa, red.): Jeg synes det er fryd din bil blev møbleret om. Så kan du lære ikke at være pegida (venstreradikales udtryk for For Frihed, red.) tilhænger eller hvad det nu er du er.”

ANNONSE

I samme uge i begyndelsen af december fik en For Frihed-aktivist to dæk på sin bil punkteret med kniv ved sin adresse i Sydhavnen. Dagen før havde advokat Rasmus Paludan, der deltager i For Friheds demonstrationer, fået raseret sit advokatkontor i samme bydel, da en tændt pulverslukker blev smidt igennem en rude til kontoret. Der blev desuden udført graffitihærværk vendt mod For Frihed på advokatkontorets facade.

I sidste uge blev Tania Groths hjemadresse opsøgt igen. Denne gang puttede ukendte geningsmænd lim i låsen til Tania Groths postkasse. Og lørdag blev en For Frihed-aktivist overfaldet på vej hjem fra For Friheds demonstration. Ved Nørreport Station angreb et tæskehold på fire venstreradikale en lille gruppe For frihed-aktivister, der omfattede to ældre kvinder, og en aktivist fra For Frihed blev slået flere gange i ansigtet. Overfaldet er anmeldt til politiet. Mandens navn blev i øvrigt råbt højt af venstreradikale Daniel Rask under For Friheds forrige demonstration.

Gerningsmanden til overfaldet udpeges ifølge bloggen Uriasposten af en kilde som Jean-Martin Rundstrøm Christensen, der i 2009 var spidskandidat for Enhedslisten i Horsens. Jean-Martin Rundstrøm Christensen har ifølge Krak adresse i det venstreradikale kollektiv Bumzen på Nørrebro.

Overfaldet ved Nørreport Station var ikke en enkeltstående episode. På vej til lørdagens demonstration blev en ældre kvinde antastet af moddemonstranter. To pensionister, der havde deltaget i For Friheds demonstration, blev overfuset i toget på vej hjem, mens en af de faste deltagere blev forulempet af tre venstreradikale på Hovedbanegården.

Tier vi af frygt, taber vi

Trykkefrihed har talt med For Friheds talskvinde Tania Groth. Hun finder chikanen af For Frihed grotesk.

“Jeg mener, at det er utroligt, at der udøves politisk hærværk, og at man benytter sig af trusler i vores tid. Vi lever i et frit og demokratisk samfund, ikke et fascistisk – et land med ytringsfrihed som er grundstenen i et demokrati – men det er der åbenbart nogle, der ikke kan finde ud af at administrere eller acceptere. De synes kun, at deres holdninger gælder, og at vold og trusler mod anderledes tænkende er acceptabelt, og det er jo fuldstændig grotesk,” siger Tania Groth til Trykkefrihed.

Vold, politisk hærværk og mødeterror får ikke For Friheds talskvinde Tania Groth til at kapitulere.

“Det gør mig vred, at nogle forsøger at få mig til at tie. De opnår kun én ting, når de gør, som de gør, og det er at forstærke min overbevisning om nødvendigheden og vigtigheden af at fortsætte med For Frihed. Vi skal fortsætte med at ytre os. Ufortrødent. Tier vi af frygt for disse bøller, taber vi,” siger Tania Groth.
Lørdag 4. februar demonstrerer For Frihed igen. Blandt talerne er Trykkefrihedsselskabets formand Katrine Winkel Holm.

 

Artiklen er først bragt på www.trykkefrihed.dk

ANNONSE

Ét svar til “Vi ved, hvor du bor”

  1. KnudMadsen siger:

    I er simpelthen fantastiske, I brave frihedskæmpere, som byder den røde pøbel trods, ved at møde op til demoer, gang på gang.
    Og så kalder disse rødgardister sig for demokrater????