Kopierede/fra hoften

Jeg er nødt til at prioritere min tid, og vil derfor ikke som ved tidligere valg, nidkært dokumentere politisk motiveret chikane rettet mod højrefløjspolitikere. Med Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Stram Kurs på valg vil det ganske enkelt blive en uoverskuelig opgave. Det er svært at sige om problemet med venstreradikal chikane er stigende, men det er mit indtryk, at det nu mere end tidligere rammer alle partier til højre for Enhedslisten.

Herunder en række eksempler. Først bemalede valgplakater for Dansk Folkepartis Michael Nedergaard (Horsens), og herefter venstreradikale klistermærker sat på plakater for Nye Borgerlige-kandidater (Helsingør). Klistermærkerne er fra ‘Racismefri by’, der reelt er et dække for Enhedslistens aktivistiske venstrefløj (Bl.a. trotskisterne i Internationale Socialister, og de militante i Antifascistisk Aktion). Intet nyt under solen.

Fra Horsens Folkeblad – Flere kandidater udsat for plakat-hærværk: Vi har aldrig oplevet noget lignende.

“Hagekors, overskæg – og et helt nyt kandidatnavn. Michael Nedersøe, folketingskandidat for Dansk Folkeparti, kunne næsten ikke kende de valgplakater, han tidligere havde fået hængt op på Hattingvej.

Henover hans navn i bunden af plakaten er skrevet ‘Paludan’, og i øverste hjørne står ’88’ – i nazistiske kredse kendt som symbol for ‘Heil Hitler’.

Det er ikke første gang i valgkampen, DF-kandidaten får ødelagt noget af sit valgmateriale. Allerede dagen, efter plakater og bannere var hængt op sidste lørdag, blev et af Michael Nedersøes store bannere revet ned og brændt af. Også det tilfælde af hærværk er meldt til politiet, fortæller Michael Nedersøe, der er vred over hærværket. …

– De slår sig op på rummelighed og demokratisk sans, men det gælder åbenbart kun, hvis man er enig med dem, siger han…”

Hærværk mod Michael Nedersøe-plakater, Horsens og omegn, 21. maj 2019; Fotos: Tilsendt

Hærværk mod Nye Borgerlige-plakater, Helsingør, 21. maj 2019; Fotos: Tilsendt, se evt. HD)

“Frivillige hjælpere arbejdede i valgkampens første dage nærmest i døgndrift med at sætte mine plakater op.I Haderslev kom der tæt på 2.000 plakater op. Her halvvejs inde i valgkampen er 700 af dem revet ned igen, eller de er blevet flået i stykker, hvor de hænger.

Nede ved Sønderborg, hvor en venlig landmand havde bekostet og opsat et stort valgbanner for mig på sin mark, kom nogen forbi i nattens mulm og mørke, skar det ned og kørte bort med det.

En kandidat for os i en københavnsk forstadskommune fik nogle af sine plakater revet ned og smidt foran sin gadedør, hvor hærværksmændene tændte ild til dem.

Lignende historier strømmer ind til mig fra hele landet. Det er ikke enkeltstående tilfælde. Det er en tendens. Det er tæt på at være systematisk og planlagt angreb på mig og mit partis politiske virke.

… venstrefløjen har ondt i demokratiet. Den politiske vold legitimeres og trives på venstrefløjen. … Jeg kan fortælle, at jeg i øjeblikket har tre sager ved politiet, hvor jeg er blevet truet på liv og førlighed. Alle tre sager er imod potentielle voldsmænd med tilknytning til Enhedslisten.Jeg ved selvsagt ikke, om de er medlemmer af Enhedslisten, men to af dem propaganderer aktivt for partiet.” (Nye Borgerliges Pernille Vermund i Nyhedsbrev, 22. maj 2019)

ANNONSE