Hovederne på bloggen

“Det skete ikke, præcis som det ikke skete i første afsnit af ”Herrens Veje”, hvor Johannes Krogh kommer i vanskeligheder, da han i en bispevalgduel understreger, at Den augsburgske bekendelses fordømmelse af islam står ved magt og bør gøre det. Selv om det ikke er andet end klassisk kristendom, udlægges det som vildt kontroversielt og balladen får Krogh til at tabe hovedet og bruge ukloge udtryk om sin modpart, der ender med at få sympatien og stemmerne.

Det er fiktion, men det kunne være virkelighed.”

Katrine Winkel Holm har set første afsnit af DRs nye, store dramaserie “Herrens Veje” og hun er overordnet godt tilfreds, selvom hun mener, at pastor Kroghs totale kollaps fordi han tabte 2. runde af bispevalget nok er en kende over the top.

Ikke desto mindre er der tilfredshed med vinklingen – ikke mindst beskrivelsen af folkekirkens berøringsangst over for sit eget kirkegrundlag: Krogh taber til sin kvindelige og langt mere farveløse modkandidat efter at have stået fast på det helt naturlige: At islam er vantro i kirkens optik. Læs Winkel Holms indlæg her

ANNONSE
ANNONSE