Nyt

Omkring tredive migranter fra Elfenbenskysten som bor i den nedlagte militærlejr Conetta ca. 20 kilometer syd for Venedig, gik fredag morgen i protestaktion, da de fik at vide, at hundrede nye migranter var ved at blive indkvarteret i lejren, der er lavet omtil asylmodtagelse. Det ville skabe for meget trængsel i lejren, mente demonstranterne.

Italienske lokalmedier skriver, at migranterne blokerede indgangen til lejren, hvor der skal befinde sig mer end 1500 migranter fra tidligere – i en kommune med ca. 3000 indbyggere, og hvor det lokalsamfund, hvor lejren er placeret, har færre end 200 indbyggere.

Også forsyningerne til lejren blev afskåret og ligeså de ansatte, der ikke kunne komme på arbejde i asylmodtagelsen og som efterfølgende kontaktede politiet. En repræsentant fra de lokale myndigheder gik i dialog med demonstranterne for at få dæmpet gemytterne og genoprettet ro og orden, hvilket lykkedes ud på eftermiddagen fredag med politiets mellemkomst.

ANNONSE

Borgermester Alberto Panfilio i kommunen Cona, hvor modtagelsescentret ligger, retter en sønderlemmende kritik mod regeringen og indenrigsminister Marco Minniti, som ikke har lukket modtagelsescentret, som han har lovet, men derimod har indkvarteret stadig flere migranter. Mens det tidligere har været lokalbefolkningen, som har protesteret mod det, de mener er en fuldstændig uholdbar situation, er det altså nu migranterne som protesterer over ankomsten af flere migranter.

 

Corriere del Veneto – ADN Kronos – La Voce di Venezia – Il Gazzettino

ANNONSE