Hovederne på bloggen

“Hvis der er noget, der er brug for i skole, gymnasium og universitet er det at standse op og orientere sig bagud mod noget af det, der er gået tabt over de seneste generationer. Teknologien er stukket af med fagligheden, fordybelsen og erkendelsen af, at ting tager tid, hvis de skal gøres ordentligt. Læg mærke til, hvordan boglig og klassisk dannelse næsten altid bliver brugt som fyord af de politiske og administrative klasser, mens viden er noget, man finder i stratosfæren, og opgaver, noget man køber.”

Mikael Jalving bakker op om undervisningsministerens påtænkte ændring af eksamensbekendtgørelsen så gymnasieeleverne fremover ikke vil have internetadgang til deres skriftlige eksaminer. Der snydes i stor stil til studentereksamen og det er på høje tid at vi vender tilbage til forne tiders krav om forberedelse og fordybelse som afsæt for eksaminationen. Det vil ikke alene være et effektivt værn mod snyd, men også bibringe eleverne noget at af den (ud)dannelse, der går tabt, når uddannelse forveksles med behændighed i søgning på nettet.

Det er besværligt og det tager tid at læse og fordybe sig. Til gengæld bliver man klogere og dygtigere på den lange bane og frem for alt får man stoppet den tiltagende middelmådighed siger Jalving her

ANNONSE

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE9853291/rend-mig-i-wifi/

ANNONSE

Ét svar til “Rend mig i wifi”

  1. olesiggaardandersen siger:

    Til Jalving vil jeg citere: “Knowledge is of two kinds. We know a subject ourselves, or we know where we can find information upon it. When we enquire into any subject, the first thing we have to do is to know what books have treated of it. This leads us to look at catalogues, and at the backs of books in libraries.” — Samuel Johnson