Hovederne på bloggen

“Når franskmænd belærer »verdenssamfundet« om dette og hint, plejer de ikke at mangle mod, ligesom de har nem adgang til revolutionære floskler, men når de skal skabe sikkerhed og vækst i Frankrig, kniber det gevaldigt, og det er efterhånden blevet så alment accepteret, at vi næsten har glemt, at landet er erklæret i undtagelsestilstand med op mod 12.000 franske statsborgere i efterretningstjenestens søgelys, galopperende antisemitisme og 4 mio. arbejdsløse.”

Det er på mange måder et land i knæ, der går til valg, når franskmændene lige om lidt skal sætte deres kryds ved det forestående præsidentvalg. Og det er spørgsmålet, om det tabte overhovedet kan vindes tilbage, skriver Jalving, og refererer til tilstandene internt i Frankrig, der har så mange problemer med vold og kriminalitet, multikulturalisme, islam og “tabte territorier” i forstæderne til de større byer, at det har hensat landet i efterhånden permanent undtagelsestilstand.

Dette førhen så smukke og formidable land, befinder sig i dyb identitetskrise, skriver Jalving, hvis indlæg kan læses her:

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE9519719/frankrig-er-fortid/

ANNONSE