Nyt

Gruppevoldtægten i Rimini er ikke den eneste sædelighedssag, som har givet genlyd i Italien den seneste tid. En genganger i flere grimme sager er, at ofrene er italienske kvinder, mens overfaldsmændene har udenlandsk baggrund.

Corriere della Sera skriver torsdag om en usædvanlig brutal sag i udkanten af Milano, hvor en 81-årig kvinde endte på sygehus med chok efter at være blevet voldtaget onsdag morgen ved Parco Nord i udkanten af den norditalienske metropol,mens hun var på vej ud for at handle. Efter at have modaget psykologhjælp og behandling af sine skader, lykkedes det hende at give et slags signalement af gerningsmanden, som også i dette tilfælde lader til at være udlænding.

For kort tid siden var der en lignende sag i Gioia del Colle i det sydøstlige Italien. En 75-årig kvinde som kom ud fra et supermarked fik tilbud om hjælp til at bære sine indkøbsposer hjem af en 26-årig nigeriansk asylsøger, som slog hende og voldtog hendegentagne gange efter at være nået frem til kvindens hjem. Asylsøgeren blev siden arresteret.

ANNONSE

Fænomenet med afrikanere fra lande syd for Sahara som tigger eller tilbyder hjælp for penge uden for supermarkeder, barer, varehuse og andre offentlige steder, er nu et landsdækkende fænomen i støvlelandet – er af indlysende årsager ikke altid velkommen.

Ved femtiden natten til torsdag fandt endnu et voldtægtsforsøg sted i Rimini, da en 34-årig marokkaner, som efterfølgende blev arresteret, havde klædt sig af og var ved at forgribe sig på en 41-årig kvinde fra Parma, som lige havde forladt et diskotek. En af hendes venner, som anede uråd, var, til trods for, at vedkommende var stærkt beruset, alligevel i stand til at tilkalde politiet og fortælle, hvor ofret kunne være.

ANNONSE