Nyt

Ensamkommande flyktingbarn demonstrerer ved Riksdagen i Stockholm. OBS: Dette er ikke pressefotoet, som er omtalt i artiklen. (Foto fra Twitter / montage)

En nyhedsartikel om de såkaldt “enslige flyktningebarn” som flere svenske medier publicerer i dag, bliver latterliggjort på de sociale medier. «Børnene» på billedet ser alle ud til at være mellem 25 og 40 år…

I seneste tid er de svenske medier ganske vist begyndt at omtale de ensamkommande som ungdommar. Gabet mellem den faktiske virkelighed og påstanden i offentligheden blev til sidst for påfaldende.

Document har ikke ret til at publicere billedet, men se det for eksempel i Göteborgs-Posten.

Søndag arrangerede omkring hundrede ensamkommande flyktingbarn en sit-down akyion på Mynttorget ved Rigsdagshuset i Stockholm.

Deres krav var, at Migrationsverkets generaldirektør, Mikael Ribbenvik, standser alle udvisninger til Afghanistan.

I et åbent brev til Ribbenvik skriver demonstranterne:

«Är verkligen Sverige ett moraliskt land när man säger åt svenskar att inte åka till Afghanistan för att det är farligt, men man tycker det är säkert för oss unga människor att leva där. Det är inte mänskligt.»

En klassiker fra arkivet: Statsminister Löfven lod sig fototgrafere med …flyktningebarn.

Aktionen blev omtalt af Tidningarnas Telegrambyrå, det svenske modstykke til NTB, og TTs artikel og medfølgende billede er i dag publiceret af mange svenske medier, inklusiv flere af de største; SVT, DN, GP etc..

– Vi flydde från hat, men vi ska ge kärlek. Vi är inte dåliga för samhället, säger gruppens talesperson Fatemeh Khavari till TT.

Der er bare et lille problem: Personene på billedet er ikke børn, men fuldvoksne personer – flere med kraftig skægvækst og rynker.

I Sveriges Radio, som også har publiceret billedet, hævdes det, at det handler om børn i alderen 13-17 år:

Reporter: «Och alla ni er liksom rundt sjutton…eh…»

Demonstrant: «Ja…ja… vi er rundt, men vi har också dom som hadde suttit på oss lenge, och dom var tretton, fjorton år.»

– Och alla ni er liksom rundt sjutton…? Lytt til Sveriges Radios intervju.

I sidste uge fastslog Rättsmedicinalverket (Retsmedicinsk Institut), at mindst 80 procent af de «enslige flyktningebarna» man hidtil havde undersøgt, er voksne.

Reaktionerne på billedet lod ikke vente på sig, blandt andet på Twitter:

ANNONSE