Hovederne på bloggen

“Ikke mindst må vi spørge, hvad der sker med vores forhold til det nærmeste og følelsen af livsfylde, når man hvert øjeblik kan forsvinde ud i et abstrakt rum. Allerede i 1922 beskriver Henrik Pontoppidan i romanen “De dødes rige”, hvordan mennesket risikerer at fare vild i illusionen om nødvendigheden af at følge med i livets gang på den anden side af jordkloden. Balancen mellem det fjerne og det nære forrykkes, og Pontoppidan anede, at det moderne globalt sindede menneske kunne komme til at leve i en afstand til den fysiske virkelighed, der vil påvirke os dybt. Fordi det trækker mening ud af tilværelsen. I dag er vi nået derhen, hvor vi må spørge, om den digitale besættelse af menneskesindet også er med til at udhule det kristne krav om at elske sin næste.”

Sørine Gotfredsen mener, at der er behov for besindelse, fordi mobiltelefoner og sociale medier i stigende grad lægger beslag på vores opmærksomhed og fjerne vores fokus på det, vi rettelig burde have vores opmærksomhed forankret i: det nære. Fortabelsen i cyberspace og er udtryk for en rådvildhed, der skal tiltales og ledes tilbage til den nære virkelighed, vi står midt i og overfor. Læs hele indlægget her:

 

 

http://gotfredsen.blogs.berlingske.dk/2017/06/25/den-mobile-fortabelse/

ANNONSE