Kunstbilde

Frederick Henry Evans (1853-1943)
Platinakopi, 22,86 x 18,44 cm, Los Angeles County Museum of Art.

Frederick H. Evans viet seg helt til fotografi i 1898, og arbeidet helst med arkitekturbilder fra katedraler og slott i England og Frankrike. Han foretrakk å lage sine bilder som platinakopier, på grunn av den tonerikdom man kan oppnå med denne teknikken. Men platina har aldri vært billig, og omtrent samtidig med at han startet som fotograf, begynte prisene å stige kraftig. Riktig nok er palladium-kopier et brukbart alternativ til platina – men han byttet ikke teknikk, og sluttet dessverre helt å fotografere rundt 1915.

Wells Cathedral, som ofte karakteriseres som ett av de beste eksempler på engelsk høygotisk arkitektur, ble påbegynt på slutten av 1100-tallet, og var fullført i 1306.

Også andre britiske kunstnere har latt seg inspirere av denne katedralen, rundt 1795 gjorde Joseph Mallord William Turner (1775–1851) denne studien i vannfarger (41,3 x 54 cm) fra katedralens vestfront. Bildet er nå i Tate Gallery, London.

ANNONSE

Ét svar til “A Sea Of Steps – Wells Cathedral (1903)”

Mest læst