Nyt

 

Hvis alt går som forventet, så har EU sagt sig rede til at acceptere alt, der kan kravle og gå ud af Tyrkiet i efteråret. Denne mulighed er der mange, der ønsker at drage fordel af. Folk flyver fra Haiti og Den Dominikanske Republik til Tyrkiet for at foregive, at de er syrere. Hidtil bliver de for det meste stoppet i Tyrkiet, når det opdages, at de ikke kan tale sproget i det land, som de hævder at være fra. Tyrkiet kræver ikke visum fra disse lande og snart bortfalder visumkravet til Schengen. Menneskesmuglere står parat til at gelejde dem til Grækenland, hvor de kan søge om asyl.

Nogen rejser fra Den Dominikanske Republik via Amsterdam til Istanbul. En talsmand fra Frontex kommenterede:

“Although geographically it is an extreme form of travel to go from the Dominican Republic, once a route is established by genuine refugees other economic migrants tend to follow because they know it is a way.”

Folk fra Den dominikanske republik skal have visum for at besøge lande i Schengen, men du behøver måske ikke visum for at rejse fra Den Dominikanske Republik til Nederland, hvis man kun mellemlander der? Vi finder bestemt ikke Den Dominikanske Republik på listen over lande, der skal have transitvisum for at mellemlande i Schengen. Det var måske ingen, der havde tænkt på det? Det var flyselskabet KLM, der advarede den hollandske regering, at et stort antal passagerer ikke møder op til flyet hjem til Caribien.

“For us it seems strange, but they say it’s one of the easiest ways to get into Europe,” said EU border guard Anna Smigielska told Mail Online.

“I asked some of them, how is it you are coming this route?

“They say there are cheap flights and they don’t need visas for Turkey, so it is not so hard.”

Anna Smigielska fortæller om en mand, der insisterede på, at han var fra Syrien, selv om han ikke kunne holde igang en samtale med tolken:

“We kept saying, ‘You don’t speak Arabic and, frankly, you don’t look like you are from Syria,’ but he kept insisting he was. Finally, we said, ‘You really have to say you are from somewhere other than Syria.’ “He replied, ‘OK, I’m from Afghanistan.’ Only after a long time did he admit to being from Haiti.”

Der er høj kriminalitet i både Haiti og Den Dominikanske Republik. Hvem banker på Europas dør? Hidtil har vi set, at den frie bevægelighed for kriminelle i Europa har været uhyggeligt effektiv i processen med at gøre selv det mindste hjørne usikre.

ANNONSE

The Express

ANNONSE

Ét svar til “Flyver til Tyrkiet for at blive asylansøgere”

  1. Gudrun Gremnes siger:

    Steng grensene og ha meget streng grensekontroll. Det grenseløse eksperimentet til EU-landene har til de grader feilet.

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria