Nyt

– Den dag kommer, hvor må anmode alle kvinder om at bruge hijab i solidaritet med muslimerne, siger Østrigs præsident Alexander Van der Bellen.

Der skal nok være en del østrigere, der bittert fortryder, at de miljøpartiets Van der Bellen ved sidste års præsidentvalg.

Præsidentens udtalelse har vakt enorm opmærksomhed i såvel Østrig som de tysksproglige nabolande, skriver Die Welt. Udtalelsen faldt, da præsidenten talte med en gruppe skoleelever om Europa. Her fik han spørgsmålet om, hvad man skal gøre med islamofobi og det, at muslimske kvinder med hijab behandles dårligt. Van der Bellen svarte følgende:

– Hvis denne islamofobiske indstilling i samfundet fortsætter, vil vi en dag skulle bede alle kvinder om at bære hijab … alle! … for dermed at udvise solidaritet med de kvinder, som bærer den af religiøse grunde.

Præsidenten laver en kunstpause før og efter ordet alle – for ligesom at understrege. at han mener alle kvinder overhovedet.

Hør den opsigtsvækkende udtalelse (engelske undertekster):

Udtalelsen er blevet mødt med vrede, men også vantro af østrigerne. Mange tror, at de har hørt forkert. De kan ikke tro, at landets præsident taler om, at allekvinder skal gå tildækkede.

«Sagde han virkelig dét?» og «Jeg kommer definitivt ikke til at bruge hijab!», lyder et par af reaktionerne.

Van der Bellen står imidlertid fast på sine udtalelser, og stiller sig uforstående over for, hvorfor folk reagerer så stærkt.

– Der er større problemer end hijab-spørgsmålet, siger han.

Flere medier har kontaktet Norbert Hofer, som i december tabte præsidentvalget til Van der Bellen, for at få en udtalelse fra ham. Men den 46-årige FPÖ´er er tilbageholdende:

– Jeg vil ikke kritisere præsidenten. Vi var begge kandidater, og jeg kommer til at fremstå som en dårlig tab,er hvis jeg gør det.

– Men jeg kan sige, hvad jeg mener om hijaben. Jeg har samme syn på den som liberale muslimer har: De siger, at den er et værktøj for politisk islam. I Koranen står der ikke, at kvinder skal bære hijab. Alligevel tvinges kvinder ofte til at bære den.

Hofer tilføjer, at østrigerne nu må til at forsvare deres demokrati, og at politisk islam ikke hører hjemme i Østrig. Han har ikke yderligere kommentarer.

 

Die Welt: Van der Bellens Tag, an dem alle Frauen Kopftuch tragen

ANNONSE

3 svar til “Østrigs præsident: Alle kvinder i Østrig bør bære hijab”

 1. Va Sawva siger:

  Der er ikke noget, der hedder “liberal islam”, og der er ikke noget, der hedder “politisk islam”.

  En muslim er en muslim.

  En muhamedaner er en muhamedaner.

  Så forstå det dog!!

  Hvad med en “liberal nazist” eller en “politisk nazist” eller en “moderat nazist”??

  – Næææ….nå?!

  Vågn dog op alle apologeter og dihimmier!! – Gud bevare Danmark!

 2. […] Østrigs præsident: Alle kvinder bør bære hijab […]