Nyt

Lige som man tror, at Sverige har nået bunden i offentlig dumhed, er det alligevel muligt for vores naboland i øst at finde nye dybder, de kan synke til.

Et eksempel som Ivar Arpi fremhæver på lederplads i Svenska Dagbladet tirsdag, viser ikke alene den samme egenskab, det er også en sjælden præcis illustration af essensen af Skandinaviens og Vesteuropas selvskadende adfærd.

Arpi fortæller om et radioprogram, hvor en person i ledelsen for Migrationsverket, den svenske udlændingemyndighed, redegjorde for, hvordan man kontrollerer, om asylsøgere udgør en sikkerhedsrisiko, og nævnte i den forbindelse sympati med terrororganisationer som problematisk. I sådanne tilfælde – og disse tilfælde er i hastig vækst – tager Säpo over.

I 2015 påpegede han, at en af Migrationsverkets egne sagsbehandlere havde udtrykt sympati for islamske terrorister, blandt andre IS:

Hon gillade en bild på Omar Abdel-Rahman, som är dömd för den första attacken mot World Trade Center 1993. Han är även knuten till en egyptisk terrorgrupp som begick ett terrordåd i Luxor i november 1997 då 58 utländska turister och fyra egyptier mördades. En annan bild hon gillade var på Hamas grundare. Hon gillade även bilder på den svarta jihadistflaggan, som IS skapat, och på talibanernas svarta och vita flaggor. En annan bild hon gillar uttrycker glädje över att den misstänkte IS-rekryteraren från Öebro/Gävle var släppt. På Instagram gillar hon bilder på flera IS-krigare. Hon var aktiv på Instagramkontot för Mohamed Qadar, en svensk Syrienresenär som antas ha dödats i augusti 2015. Hon uttryckte sorg när hans bror, Liban Qadar, dödades i Syrien i januari 2015.

Da Arpi nævnte dette for myndigheden, fik han det svar, at den ikke havde ret til at indskrænke den ansattes ytringsfrihed.

Det lyder som en dårlig vits, når man tager i betragtning, hvor lavt der ellers er til loftet, når det gælder retten til at ytre sig frit i Sverige. Men det, der gør parodien fuldkommen er, at en anden sagsbehandler ved Migrationsverket tidligere var blevet fyret for at have udtrykt sympati med Israel på Facebook:

ANNONSE

Han fick först tillbaka jobbet efter ett domstolsbeslut. Året efter startade Migrationsverket en utredning mot en handläggare som misstänks för att ha uttryckt sig rasistiskt på Facebook. Jonas Lindgren, som då var kommunikationschef på Migrationsverket, sade:

«Vi handlägger ärenden som påverkar människors liv, och att i det läget ta ställning till olika folkgrupper låter sig inte göras. Den här typen av åsikter är inte förenliga med att jobba för Migrationsverket, det är inte den andan vi jobbar i.»

Hvis man driver offentlig sagsbehandling, der har konsekvenser for hvem, der får lov at opholde sig i Sverige, er det altså i orden at man sympatiserer med IS, men ikke med Israel. Arpi mener det «kjennes urimelig».

Det er et alt for mildt udtryk. Det sagen viser er, at svenskerne behandler fjender som venner, og venner som fjender. Man kan ikke synke dybere end det.

 

Svenska Dagbladet

ANNONSE

Ét svar til “Migrationsverket: Fredede sagsbehandler med IS-sympatier og fyrede Israel-venlig kollega”

  1. David siger:

    Sverige er gået hen og blevet en parodi. Hver dag kommer der noget nyt ud.

    Man tænker næsten på manden, som har savet den gren over, som han Sad på. Hvad nu ?