Nyt

Europas manglende evne til at standse strømmen af migranter over Middelhavet skaber nye markeder for menneske­smuglere og andre udbyttere i Libyen: slaver. Ifølge en rapport fra FN-bureauet International Organization for Migration (IOM) så venter der mange en grusom skæbne når de håbefulde ankommer til Libyen for at begive sig videre over Middelhavet.

“Migrants who go to Libya while trying to get to Europe, have no idea of the torture archipelago that awaits them just over the border,” said Leonard Doyle, chief IOM spokesman in Geneva. “There they become commodities to be bought, sold and discarded when they have no more value.”

BBC skriver, at hundredevis af unge afrikanske mænd er havnet på slavemarkeder i Libyen. De mænd, der har kvalifikationer som håndværkere, bliver solgt til en højere pris.

Victims told IOM that after being detained by people smugglers or militia groups, they were taken to town squares or car parks to be sold. Migrants with skills like painting or tiling would fetch higher prices, the head of the IOM in Libya told the BBC.

Ifølge IOMs rapport, bliver de fleste «slaver» bliver holdt som gidsler for at familierne skal betale løsepenge for dem. De der ikke havde nogen, som kunne betale for dem, blev dræpt eller sultet.

Og sådan holdes migrationen gående. Hvad de højteknologiske lande i Europa så skal stille op med alle de afrikanske mænd, som ofte kommer uden uddannelse, har vi endnu ikke set nogen gode svar på. Men hovedstæderne er på bristepunktet af unge, enlige udenlandske mænd, hvilket skaber grobund for kriminalitet blandt de nytilvandrede og utilfredshed hos lokalbefolkningen.

ANNONSE

Antallet af migranter, som kommer over Middelhavet for at blive landsat i Italien er højere i 2017 end det var på samme tidspunkt sidste år.

Den europæiske færgeservice i form af både som Siem Pilot må stoppe. I den anledning citerer vi gerne Shakespeares Hamlet:

I must be cruel, only to be kind: Thus bad begins and worse remains behind.

BBC

ANNONSE