Nyt

I Storbritannien har der i nogen tid floreret et nyt syntetisk stof, kaldet Spice. At ryge én Spice joint har samme effekt som 100 cannabis joints. Det er livsfarligt og desværre meget billigt og let  tilgængeligt. Prisen er ca. 5 pund (43 kr.) for en lille plastikpose med et billede a Bob Marley – nok til tre rygere, og det vil gøre brugeren bevidstløs i ti timer.

Spice laves lokalt ved at, man tager plantestykker og sprayer med 5F-ADB – et syntetisk stof, som imiterer cannabis, men som er langt stærkere.

Der er allerede registreret flere dødsfald som følge af dette nye stof. Især i Manchester har brugen nået «epidemiske» højder ifølge drop-in centrene for stofmisbrugere.

Julie Boyle, som arbejder for Lifeshare fortæller:

‘It’s horrible stuff — a proper epidemic’. ‘I’ve seen people frothing at the mouth and passing out. When some people take it, it’s like someone has pressed pause on the TV. They freeze into one position. In the city centre are people like the walking dead. You wouldn’t even know they were alive. They don’t know where they are. I have never seen anything like this.’

Julie Boyle siger, at folk bliver afhængige efter tre dage og at 95% af de 3200 hjemløse i Manchester er afhængige af stoffet. Risikoen for voldtægt og røveri er stor for de bevidstløse brugere. Forleden måtte 26 ambulancer rykke ud i løbet af en enkelt dag som følge af Spice.

Omtrent som i filmen «Shaun of the dead». Her fra Wrexham i Wales.

Birmingham

Birmingham

Unge er sårbare over for dette fænomen, men Spice er meget dårlige nyheder for alle, som i udgangspunktet befinder sig i en udsat position.

Daily Mail   The Sun    The Telegraph

ANNONSE