Nyt

Sverige nærmer sig det, som amerikanerne kalder en «double whammy»: For det første begynder det flerkulturelle samfundseksperiment at kollapse for alvor. Man magter ikke længere at holde låget nede på den trykkoger, man selv har skabt. For det andet har Trumps kommentar skiftet gear på hele informationsstrømmen, hvilket har bevirket, at svenske politikere og medier er tvunget til at krydse en grænse:De presses til at gå fra tavshed til at lyve aktivt. Det vil skabe en helt anden dynamik.

Sveriges ulykke har fået lov til at eskalere på et solidt fundament af tavshed, vildledning og godhedspropaganda. Dumme politikere har fået dumme journalister til at støtte et meget dumt projekt, og denne giftige cocktail af dumhed har lammet al opposition, og fået svneskerne til at tro, at integrationen virker og at multikultur vil skabe et nyt og bedre Sverige. Når man ikke sidder inde med fakta, er det nemlig umuligt at være velorienteret. Så tror man, at de problemer man bevidner i lokalområderne kun er enkeltstående hændelser og ikke et gennemgående træk. Svenskerne er blevet vildledt.

I mange år har denne mur af tavshed i kombination med nådesløs mobning af enhver, der bryder det politiske tabu, fungeret som et dække for de enorme problemer som muslimsk masseindvandring skaber. Men at tie er ikke helt det samme som at lyve. At undlade at rapportere  er ikke en direkte løgn, og derfor også lettere at forsvare. Det bliver til en form for hvid løgn i det godes tjeneste. Når alle holder mund med de generelle problemer, bliver det også lettere at være en del af fortielsen. Vi er “de gode”!

ANNONSE

Så kom Trump og punkterede boblen. Ganske vist har Sverige fået en stadigt voksende undergrundspresse bestående af dissidenter og det alternative højre, som har skabt revner i dæmningen, men da den amerikanske præsident talte højt om problemerne i Sverige så brast dæmningen. Nu er det ikke længere muligt at opretholde løgnen med tavshed. Nu har verdenspressen fået vand på møllen og den viser ingen hensyn. Og nu ser vi panikken brede sig på venstrefløjen: At forholde sig tavs har været let og behageligt, men at lyve aktivt er noget ganske andet: Det kan man blive holdt ansvarlig for.

Problemet for globalistene er, at sandheden om Sverige ikke er til at komme uden om, lige meget hvordan man så prøver at spinne den. Den er et objektivt udgangspunkt  skabt af tørre fakta. Svenske medier bragt hyggelige nyheder i stedet for disse fakta, og det har fungeret fint for venstrefløjen og deres bluff. Men efter Trumps udtalelse, flyder medierne over med billeder og historier om sandheden om Sverige. Og jo mere svenske politikere aktivt lyver for at dementere problemerne, desto kraftigere bliver strømmen af fakta. Det er et regulært dæmningsbrud. Instinktivt forsvarer de deres løgn fordi de selv tror på den. Men kollapset er nær, for en ting er at blive beskyldt for at være enøjet og subjektiv i nyhedsdækningen. At blive taget iat lyve er en ganske anden sag. Det kan man ikke sno sig ud af.

Norske TV2 har heller ikke oppdaget dette paradigmeskifte. Mandag aften klokken 21:00 blev surrealismen fuldkommen, da NRKs nyheder mest af alt mindede om Irakisk Stats-TV med Komiske Ali i hovedrollen: Nøjagtig samtidig med at Anders Magnus hygge-sladrede om, hvor dum Trump er, når han lyver om Sverige, eksploderede volden i Rinkeby. Igen. Og denne gangen blev krigs-zonen bredt ud bag ryggen på ham i verdens medier, som et bevis på, at Trump faktisk taler sandt. Det er trods alt stadig journalister, der har deres faglige stolthed i behold. Selv i Dagbladet kom krigen i Rinkeby på forsiden, netop fordi Trumps udtalelse gjorde, at ingen vil tages i en løgn. Der går grænsen.

Brændende biler, voldtægter og molotovcocktails fra horder af maskerede, unge, voldelige  indvandrere lader sig altid bagatellisere og redigere væk, som NRK har gjort det med oprøret i Paris og Frankrig de seneste 14 dage. Men at gå op imod  internationale medier og påstå, at det ikke sker, eller at  “alt er godt i Sverige” som svar på den overvældende nyhedsstrøm, der nu er sluppet løs – det er at skyde sig selv i foden. Trump har tvunget venstrefløjens medier ind på løgnens banehalvdel, og nu står de over for et valg: Enten må de lyve aktivt eller også må de gøre deres arbejde og begynde at rapportere sandheden. Tavshed virker ikke længere.

ANNONSE