Kommentar

‘Sverige er igen og igen blevet brugt som eksempel på et tidligere velfungerende land, der er blevet »invaderet« af indvandrere og nu er hærget af kriminalitet og kaos. Det billede er bl.a. blevet videreformidlet af USA’s præsident Donald Trump, hvilket har gjort Sverige til »et skræmmeeksempel«, skadefro nationalister kan bruge for at fortælle om farerne ved øget indvandring´.

Sådan indledte journalist Berit Ertmann en artikel i Jyllands-Posten (JP) den 11. august, der var en ukritisk gengivelse af en på samme tid både latterlig og løgnagtig artikel af journalist Jo Becker i New York Times. (NYT)

Jo Becker har tidligere fået en fornem pris for sine artikler i NYT om ”The Russia Collusion”, altså løgnehistorierne om, at præsident Trump kun blev præsident, fordi Putin ville det sådan, og at Trump derfor er i lommen på Putin. Hun påstår nu, at Trump og TV-stationen Fox News har løjet om tilstandene i Sverige som følge af masseindvandring. Det er dristigt at beskylde andre for løgn, når man selv farer med løgn.

ANNONSE

Beckers artikel handler om Rinkeby i Sverige, hvor over 90 pct. af beboerne er indvandrere. Her har der bl.a. været overfald på politifolk, og biler er blevet afbrændt. Men det skyldtes ifølge NYT, at russerne havde tilbudt nogle unge indvandrere penge, hvis de ville lave ballade, som et russisk TV-hold så kunne filme. Russerne ville demonstrere, at Trump havde ret. Den amerikaner, der for nylig dræbte 22 mennesker I El Paso I Texas, var angiveligt inspireret af russisk fabrikeret nationalistisk fake news: at indvandring har medført forbrydelser og belastning af det sociale sikkerhedsnet i Sverige.

Ifølge NYT tror desværre flere og flere svenskere på højreekstremisternes falske fortælling. Partiet Sverigesdemokraterne, der har nazistiske rødder, er således vokset stærkt.

Men det er i virkeligheden en international desinformationsmaskine med rødder i Putins Rusland og USA’s ekstreme Højre, der har skabt dette falske billede af Sverige. Blandt disse højrekræfter er en islamofobisk tænketank, hvis tidligere formand nu er Trumps rådgiver i national sikkerhed. (Det drejer sig om det seriøse Gatestone Institute og John Bolton) Sverigesdemokraterne skal også have tætte bånd til Viktor Orban, den ungarske autoritære og nationalistiske regeringschef. De islamofobiske og nationalistiske on line-medier i Sverige stod i 2018 bag 85 pct. af de falske nyheder. Ruslands skjulte indflydelse virker altså ifølge Jo Becker/NYT.

Et af ”beviserne” er redaktøren af magasinet Nyheter I dag, Chang Frick, som har en russisk kæreste, og som leende viste nogle rubelsedler frem for den humorforladte amerikanske journalist med tilføjelsen: – Putin er min virkelige chef! Frick er søn af en svensk roma og en polsk jøde. Ifølge Frick er der ikke behov for desinformation, da folk jo kan se med egne øjne, hvad der foregår i Sverige. 

Jo Becker og NYT dokumenterer ufrivilligt de enorme problemer med kriminalitet i Rinkeby. Byens politichef fortæller, at der sidste år blev anmeldt 825 tilfælde af voldskriminalitet. Han oplyser også, at politistyrken er blevet firedoblet siden 2015. Hvorfor mon?

Chiang Frick

Artiklen i NYT er typisk for den strøm af desinformation, som politisk korrekte medier lukker ud i en endeløs strøm – mens de samme medier beskylder de alternative on line-medier for at bringe forvrængede beskrivelser af virkeligheden. Skal man tro NYT, er problemet altså budbringerne af virkelighedstro beskrivelser af de enorme problemer, som svenske politikere og deres medløbere i medierne har skabt – ikke dem, der har forvoldt problemerne.

Jeg forstår ikke, at Jyllands-Posten viderekolporterer den slags latterlige løgne, som oven i købet lugter langt væk af, at de skal bruges i amerikanske venstreorienterede kræfters årelange bestræbelser på at diskreditere præsident Trump, hvis valg til præsident de aldrig har accepteret.

Tror JPs redaktion da virkelig endnu på de for længst optrevlede fantasihistorier om, at Trump er indsat af Putin? Og tror man også på, at det i virkeligheden er Putin, der står bag Sveriges efterhånden uløselige problemer med muslimsk masseindvandring?
Hvis man tror på den slags, har man virkelig en vidt fremskreden forstyrrelse af sin virkelighedsopfattelse.

PS. Jeg har lige hørt formanden for de danske politibetjente sige i radioen, at næstformanden i det svenske politiforbund har udtalt, at hun ikke vil bo i Malmø. Byen er simpelthen blevet så farlig også for almindelige mennesker, at man risikerer livet, hvis man færdes på gaderne.
Så spørgsmålet er altså, om det er journalist Jo Becker/New York Times/JP og andre politisk korrekte medier, der beskriver virkeligheden i Sverige – eller om det er de alternative medier og det svenske politiforbunds næstformand?

ANNONSE