Nyt

Østrigs regering vil forbyde hijab i børnehaverne og i grundskolen, oplyste statsminister Sebastian Kurz onsdag.

“What I can tell you is that it is a growing phenomenon. A few decades ago we did not have this in Austria and now it occurs primarily in Islamic kindergartens but also here and there in public establishments of Vienna and other cities,” Kurz said.

He said a bill would be drawn up.

Austria’s main Muslim organisation was not immediately available for comment.

Reuters er en smule chokeret over Kurz og forsøger at indvende, at der slet ikke er noget problem, for muslimske piger bærer alligevel sjældent hijab før de når puberteten.

Many Muslims believe their religion requires girls to wear a headscarf from puberty. Headscarves are rarely worn before then.

Men sådan hænger det ikke sammen. Der er en udvikling i gang i Vesteuropa, hvor selv små piger bærer hijab. Som det er blevet bemærket: Tildækningen af pigerne sker tidligere i vesteuropæiske lande end i muslimske lande. Hvad er forklaringen på det?

En britisk lærer forklarer, at det er for at forhindre at pigerne skal blive venner med indfødte jævnaldrende. Hvis det sker, bliver det nemlig vanskeligt at fastholde dem senere. Så har de fået smag for friheden.

Derfor må det markeres, at de tilhører Allah. Fra børnehaven af.

Reuters polemiserer mod statsministeren i det, som ellers blot er en simpel nyhedssag:

Kurz, at a news conference with Vice Chancellor Heinz-Christian Strache of the FPO, said they believed there was a problem in schools though they produced no figures to support this.

Den forrige regering, mellem de konservative og socialdemokraterne, forbød burka og niqab. Der var også tale om at forbyde hijab på skolelærere, men der opstod en ophedet debat, hvor det blev påpeget, at der hænger kors i mange klasseværelser, så forslaget førtes ikke frem.

ANNONSE

For at få vedtaget et hijab-forbud gældende for små piger, må regeringen bestående af de konservative og Frihedspartiet have støtte enten fra socialdemokraterne eller fra det liberale Neos. Forslaget kræver nemlig to tredjedeles flertal. Socialdemokraterne siger de havde ønsket sig et bredere forslag, men stiller sig ikke afvisende.

Austria’s government aims to ban headscarves in kindergarten

 

ANNONSE