Hovederne på bloggen

“Man taler om det særlige danske tungsind, om melankolien, men man taler også om den tålmodighed, der kendetegner os danskere, om vores lykkefølelse, der måske kommer af, at vi ikke har overdrevne forventninger til tilværelsen og derfor ikke så let skuffes og bliver frustrerede. Måske kan det verdensberømte fænomen ”hygge”, der altid undrer den fremmede, også skrives på den konto. Frem med uldtæpperne, stearinlyset og den varme kakao, så skal vi sammen modstå mørket i det lille hjem.”

Kasper Støvring går all in i sin beskrivelse af denne, den mørkeste tid på året.På naturens tilbagetrækning, mørket og danskernes genetisk indlejrede tilpasning til disse vilkår. Inspirationen kommer tydeligvis fra Ole Hyltofts mange og fremragende natur-essays og digte, og Støvring nævner da også forfatteren.

Læs denne kærlige ode til naturen, lyset og mørket på de breddegradder, der er blevet vores her:

 

http://kulturkamp.blogs.berlingske.dk/2016/12/21/vintersolhverv/

ANNONSE