Kopierede/fra hoften

Grafik: Kasper Støvring, Unitos)

Man skulle ikke tro at nogen der har bestået folkeskolens afgangseksamen ville tage Rasmus Bryggers fokusflytteri for gode varer, men det ligger i menneskets natur, at folk flest heller vil lyve for sig selv, end indrømme de har taget fejl. Kasper Støvring konkretiserer i en artikel på Kontrast præcist hvor undersøgelsen snyder på vægten, og den bør læses i fuld længde – Nye tal for kriminelle indvandrere afslører ideologisk tendens.

“En meget omtalt undersøgelse fra Danmarks Videnscenter for Integration (DVI) kommer frem til, at 4 procent af indvandrere og efterkommere i 2019 blev dømt for overtrædelse af straffeloven. Men gennemsnitsdanskerne tror, det er hele 20 procent. Altså konkluderer undersøgelsen, at ‘danskerne tror, integrationen går meget værre end i virkeligheden’.

Undersøgelsen afslører den ideologiske tendens hos ophavsmændene til undersøgelsen, heriblandt DVI’s stifter, Rasmus Brygger. Tallene for kriminelle gøres så små som mulige, mens tallene for danskernes svar gøres så store som mulige.

Det er smart, for så bliver diskrepansen mellem realiteter og forestillinger store, og så har man al den gode medieomtale.

Tal for Unitos viser imidlertid, at for visse grupper af udlændinge er tallene for kriminalitet faktisk omkring de 20 procent, for nogle endda en del højere.

“… mon ikke også, at de tænker, at man også er kriminel, hvis man blev dømt for noget i for eksempel 2018, ikke kun i 2019? Jeg tror det.” (Kasper Støvring)

ANNONSE