Hovederne på bloggen

“Hverdagsterror. Stenkast fra motorvejsbroer, de mange bilbrande, og nu også fænomenet, hvor gerningsmænd skruer hjulboltene af biler, så bilisterne vil forulykke og måske slå sig ihjel. Signalet? Det er i midt i vores almindelige hverdag, vi skal føle os utrygge. Vi kan rammes når som helst, uden at vi på forhånd ved det. Vi kender ikke gerningsmændene, ligesom de ikke kender os. Vi skal nemlig rammes, alene fordi vi er dem, vi er. Ikke fordi vi har forvoldt gerningsmændene noget ondt. Hverdagsterroren skal gøre livet svært, dét er beskeden, vi hører i denne underjordiske, dybe skurren af ondskab og rædsel, af hverdagsterror.”

Vi og resten af de vesteuropæiske lande gennemgår i disse år en kulturel omkalfatring, hvor de værdier, rettigheder og den sikkerhed, vi før har taget for givet og som er rodfæstet i europæisk kultur nu er under massivt pres fra dem, vi har lukket ind i vor midte. Kasper Støvring skriver om de ting, vi ikke længere kan regne med som en selvfølge – at posten kommer ud, at kvinder kan færdes trygt på gaden og at vi kan køre af sted i vores bil uden at tjekke om hjulene sidder fast først. Og han skriver om de nye ord, der er kommet ind vores sprog som en følge af det: korankloser, hverdagsterror. Og så skriver han om de fornægtende politikere og meningsdannere som Manu Sareen og Stine Bosse, som nægter at erkende de problemer, de har lige foran dem.

Læs Støvrings indlæg her:

 

 

http://kulturkamp.blogs.berlingske.dk/2017/06/13/selvfoelgelighedernes-tid-er-forbi/

ANNONSE