Kommentar

Billedet: René Karpantshcoff leder i 1990 en demonstration foran Østre Landsret til støtte for Blekingegadebanden

Marie Botoft Bisbo er en parodi på en journalist og et “lysende” eksempel på, hvorfor tilliden og lysten til at læse de gamle medier er kraftigt dalene:I en artikel i Berlingske 7. december stiller hun i overskriften spørgsmålet: “Hvem er de hætteklædte, der sætter Nørrebro i brand?”

Når man selv stiller spørgsmålet, så skylder man sine læsere at tjekke fakta og forholde sig kritisk til sine kilder og til det, der kommer ud af munden på dem.

Men det gør Bisbo så langt fra, for hendes artikel er fuld af grove faktuelle fejl – og hendes eneste kilde, som hun bruger hæmningsløst ukritisk, er René Karpantschof – også kaldet Lille René – hvis fortid og troværdighed lugter så fælt, at den burde få enhver redelig journalist til at trække følehornene til sig. Herom senere.

ANNONSE

Først artiklens faktuelle fejl:

“En demonstration på Nørrebro, der startede fredeligt, men udviklede sig voldeligt førte i weekenden til 11 anholdelser.”‘

Forkert: For Friheds lovlige og fuldt ud demokratiske demonstration både startede og sluttede fuldstændig fredeligt. Ingen råb, ingen ballade og SLET ingen vold – kun julemusik, nissehuer, jødekager og taler. Det var de voldelige venstrefascister, der skabte balladen. Og kun dem.

“Langt størstedelen af de anholdte tilhørte denne gruppe, og de anholdte er blandt andet sigtet for hærværk mod bygninger og vold mod tjenestemand.”

Forkert: ALLE anholdte tilhørte uden undtagelse de venstreekstreme. Det var jo dem, der lavede balladen – ikke For Frihed.

Endelig omtales de voldelige venstreekstremister konsekvent som “venstreaktivister”. Det er forkert betegnelse, da aktivisme signalerer adfærd inden for retsstatens rammer. Den adfærd som de unge venstreekstreme udviste i lørdags var så grænseoverskridende ulovlig, at det krævede et enormt politimæssigt ressourcetræk at holde dem stangen – og 11 af dem blev anholdt.

Hvad angår Bisbos eneste kilde til afdækning af, hvem “de hætteklædte er”, René Karpantschoff, aka “Lille René”, så kunne Bisbo blot ved et klik eller to forvisse sig om følgende:

– at René Karpantschoff har tætte relationer til stifterne af det venstreekstreme tæskehold AFA (Antifascistisk Aktion), der angiveligt også står bag NoPegida – et forhold Lille René dog undlader at kommentere i artiklen.

– At han var en af hovedmændene bag en dansk støttegruppe til Rote Arme Fraktion

– At han, sammen med to af Blekingegadebandens medlemmer forsvarede, at De Autonome talte for en befrielse af gruppens fængslede schweiziske medlem, Marc Rudin,

– at han adskillige gange har talt varmt for brugen af vold som udenomsparlamentarisk middel. Så sent som i 1999 skrev han følgende:

“Den politiske bevægelse kan.. stå overfor en situation, hvor den, hvis den undlader at gribe til fysiske midler, risikere en demobilisering p.g.a. mangelende håndgribelige resultater. Eller man risikerer at overlade initiativet til andre politiske kræfter. I en sådan situation forekommer det ganske rationelt at benytte militans som en taktisk betinget politisk ressource.”

Dén kan lige stå og synge lidt i al sin gru….

Desuden er René Karpantschoff i vide borgerlige kredse kendt som en utrættelig løgner og rygtesmed, der dog konstant må trække i land og indrømme sine løgne om borgerlige og nationale meningsmodstandere. Således også, da han måtte trække sine usandheder om, at Henrik Gade Jensen var nazist tilbage. Dette kom dog alt, alt for sent og først længe efter, at Henrik Gade Jensen som konsekvens af René Karpantschoffs løgne havde måttet trække sig som rådgiver for tidligere kirkeminister Tove Fergo.

René Karpantschoff er ingen ekstremismeekspert. Allerhøjst er han ekspert i sin egen, subjektive og antidemokratiske venstreekstremisme. Og han er slet ikke en person, hvis udsagn man kan fæste lid til.

Alt dette kunne Berlingskes, Marie Botoft Bisbo, så let som ingenting have fundet ud af.

Men det gjorde hun ikke.

I stedet skrev hun en artikel, der lyver om For Friheds engagement i volden og som nedtoner voldsparatheden og de antidemokratiske virkemidler som de unge venstreekstreme hylder og anvender. Og til overflod hjælper hun dette skønmaleri af de voldelige venstreekstreme  på vej ved at bruge en af deres ideologiske grundlæggere og varme voldsfortalere som ekspert.

Det er dårlig journalistik. Og det er dybt skadeligt for dem, det går ud over.

 

 

http://www.b.dk/nationalt/hvem-er-de-haetteklaedte-der-saetter-noerrebro-i-brand

 

 

ANNONSE

2 svar til “Berlingske skraber bunden: Skønmaler venstreekstrem vold og bruger Blekingegadebande-sympatisør som ekspert”

  1. Jette Laustsen siger:

    “Lille Rene” skulle skamme sig – hvis han kan. At forsvare vold,AFA, terrorgrupper,elske at hade – hvem kan fæstne lid til sådan en type ? Åbenbart Marie Bisbo fra Berlingske.
    At svine For Frihed til er åbenbart et fast element i de provokerende venstreorienteredes agenda. At forvrænge virkeligheden burde hun “anholdes for” – mon ansvarshavende Tom J.gør det ? Utåleligt med alle de løgne og misinformationer. Tag nu fat, justitsminister i at kulegrave i disse “autonome” – Redox, grupperinger, der straks er klar til ballade og lovovertrædelser, så snart der bliver kaldt på dem ! Dårlig journalistik – ja, det tør man nok sige !

  2. The Lying Press siger:

    Vel skrevet, Aia!