Kommentar

Efter onsdagens voldelige demonstration i anledning af 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej, flyder medierne over med reportager fra de unge venstreekstremisters hærgende rute fra Vor Frue Kirke i indre by, over Nørreport (hvor en tilfældig cyklist blev overfaldet med slag og spark) og videre ud på Nørrebro til Nordvest og det nuværende ungdomshus på Dortheavej, der var demonstrationens endemål.

For dem, der selv har oplevet de venstreekstremes voldsparathed tæt på, er der stor genkendelse i billederne: Aggressive, maskerede unge, klædt i sort der under et nærmest absurd dække af at være anti-fascister ikke bare venter på en anledning til at komme i infight med politiet – men de facto angriber ordensmagten med sten, petanque-kugler og andet kasteskyts.

Der er ingen – absolut ingen – anden grund til, at den såkaldte demonstration i går udviklede sig med den sædvanlige voldelige hærgen end en gruppe selvoptagede og forkælede unges hang til vold. De har ingen legitim politisk agenda, deres politiske kampråb begrænser sig til tilsvining af stort set alle fra det politiske spektrum, der ikke er socialister, og de er slet ikke interesseret i at arbejde med en politisk dagsorden ud fra demokratiske principper.

ANNONSE

Deres eneste mål er at opnå det adrenalin-kick det må være at erobre gaderummet med vold og hærværk, angribe politiet – og slippe af sted med det.

For sandheden er jo, at de slipper af sted med det, den ene gang efter den anden. I går blev der således kun anholdt 9 personer af de mange, der angreb forbipasserende, smadrede ruder og kastede sten efter politiet, og de 9 er snart på fri fod igen og kan grine hele vejen ud på Dortheavej vel vidende, at de højst risikerer en bødestraf. Og den bødestraf skal deres forældre nok sørge for bliver betalt. De er nemlig på deres voldelige børns side, hvilket er en væsentlig del af forklaringen på, at denne gruppe unge også fremover vil fortsætte deres vold, for som det fremgår af dagens Berlingske, får de unge bekræftet af deres forældre, at det er politiet, der er voldelige – ikke de unge:

»Det her er helt ude af proportioner – et topmål af magtmisbrug,« sagde Henrik Wiegman fra foreningen Forældre mod Politibrutalitet, som havde fulgt demonstrationen dagen igennem.

I samme nu myldrede betjente med hjelme og gennemsigtige skjolde ind i den rømmede bygning.

»Det er helt godnat,« tilføjede Jeanette Perlt fra samme forældreforening og nikkede hen mod betjentene:

»Jeg forstår det ikke. Der er ingen grund til, at man lærer de her unge mennesker at hade politiet. De har knaldet nogle ruder – de er ikke terrorister.«

Så længe forældre bakker deres børn op i deres voldelige og antidemokratiske adfærd, og beskriver politiets – efter omstændighederne – afdæmpede reaktioner som “politivold”, så længe vil disse voldsparate ekstremister hærge vores gader og angribe politi og meningsmodstandere.

Og denne fuldstændig uacceptable adfærd vil desværre også fremover blive bakket op af medierne, der enten vil bagatellisere volden eller idealisere den. Som TV2, der nærmest chantede, at onsdagens demo slet ikke nåede det niveau vi så for 10 år siden. Eller som Danmarks Radios P1, der endnu engang holdt mikrofon for venstreekstreme og uvederhæftige René Karpantschof, der uimodsagt fik lov til at beskrive demonstranterne som unge idealister, hvis vrede var både forståelig og berettiget.

Næste gang vi vil se de unge voldelige ekstremister i aktion er nu på lørdag, hvor de vanen tro vil forsøge at angribe For Friheds lovlige og fredelige demonstration og det talstærke politi, der skal passe på dem. Her vil de venstreekstreme endnu en gang råbe “ingen racister i vores gade”, vælge enkelte betjente ud og skrige “nazisvin!” ind i hovedet på dem og i det taget råbende og larmende følge med demonstrationen uden for politiets kæder, med jævnlige forsøg på at bryde dem for at nakke en demonstrant eller to og komme i klammeri med politiet, der efterfølgende udskammes af forældrene for deres “voldsanvendelse”.

Og alt efter hvor talstærkt politiet er nødt til at være til stede for at beskytte For Frihed, vil medierne dække demonstrationen under stærkt vildledende overskrifter som “For Frihed i sammenstød med anti-racister”, “Anti-islamisk demonstration mødte modstand på Nørrebro” og “3 anholdt under For Frihed demonstration”.

Det er nemlig sådan, det foregår.

ANNONSE

Mest læst