Hovederne på bloggen

“Vel kan det diskuteres, om et medie aktivt hindrer offentliggørelsen af væsentlige oplysninger ved ikke at bringe dem til torvs, men mediet kan gøre det passivt, dvs. ved at udlade at dække sagen i sin helhed. Således bliver mediernes information til noninformation, og det sker hver eneste dag, typisk via Ritzaus nyhedsbureau.

Der er ret beset ikke tale om misinformation eller løgn, men om et fravær af væsentlige forhold til forståelsen af sagskomplekser, især i kriminalstoffet. Og det skal vi se at få stoppet, før vi får svenske tilstande.”

Med udgangspunkt i en artikel fra Den Korte Avis om kvinden, der blev bundet til en bil af sin mand og trukket efter den, skriver Mikael Jalving om, at oplysninger om etnicitet og religiøs og kulturel baggrund ofte har betydning for at kunne forstå baggrunden for mange kriminalsager. Det er ofte den halve historie, og udelades de bliver historien ufuldstændig og indirekte misinformerende. Og det driver i sidste ende læserne over til alternative medier.

ANNONSE

Læs Jalvings indlæg her:

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE9179808/mediernes-aktuelle-problem-er-noninformation/

ANNONSE