Nyt

 

3000 journalister fra hele verden er blevet akkrediteret til FNs store klimakonference om global opvarmning, som finder sted i Marrakech fra den 7.-18 november – men ikke tre journalister fra det uafhængige, canadiske netmedie “The Rebel”. De er blevet blacklistet af FNs censorer.

Hvorfor? Fordi FN ikke bryder sig om The Rebels kritiske tilgang til organisationens alarmistiske fremstilling af klimaforandringer som nært forestående apokalypse.

The Rebel har selv ved deres advokat skrevet til FN og klaget over afgørelsen, og har fået støtte af både canadisk PEN og det canadiske journalistforbund, men lige meget har det hjulpet: The Rebel er ikke velkommen – og FNs censor, Nick Nuttall lægger ikke skjul på årsagen.

Dog ikke over for The Rebel selv, han har ikke værdiget dem et svar. Men han vil gerne forklare sig til  – også canadiske – CBC, der er begyndt at interessere sig for historien:

ANNONSE

“I looked at Rebel Media´s website and it seemed to me that this was a kind of website that was very much pushing a very particular point of view and therefore made me wonder how it was funded, who backs it and what purpose it was there to serve. Looking at some of the headlines on their website…there didn´t seem to be  much balance in their reporting. It seemed to be more kind of anti-refugee, anti climate, anti-this, anti-that. And I just didn´t feel it was maybe appropiate in terms of better understanding climate change issues andgiving balanced reporting to a genereal public.”

Det virker i sig selv som et fuldstændig irrelevant kriterium, at FNs censor i sin vurdering af, hvem der skal akkrediteres til klimakonferencen skal gøre sig overvejelser om, hvordan The Rebel er finansieret og hvilket formål mediet tjener – The Rebel havde til overflod dokumenteret, at man ofte havde beskæftiget sig med miljø- og klimaspørgsmål, og havde endda fremsendt tidligere interviews med prominente klimaforskere og tidligere miljøaktivister. Det burde række, synes man – men ikke for FN´s Nick Nuttall.

“The point is he [Ezra Levant fra The Rebel] seems to be advocating a particular view of the world, which is, um, so personal that it didn´t seem to be a genuine media outfit to me. […] I don´t see what he is actually reporting, you know, as being particularly helpful, unless he is actually reinforcing peoples prejudices of the world” 

At Nick Nuttalls udtalelser og udelukkelsen af journalisterne fra The Rebel til at dække klimakonferencen i Marrakech – er ikke alene et diskriminerende forsøg på at forhindre kritik og dermed et forsøg på at undertrykke ytringsfriheden. Det vidner også om en megaloman selvopfattelse i et system, der er for længst har mistet autoritet og troværdighed som demokratisk organisation.

Og The Rebel? De lader sig ikke stoppe af FN og deres censorer, men lever op til deres navn og tager til Marrakech alligevel. Se The Rebels udsendelse om sagen her:

ANNONSE

Mest læst

Jalving fyret fra JP

Jyllands-Pesten