Nyt

 

Strømmen af migranter og asylsøgere fra Mellemøsten og de nordafrikanske lande har bragt nye udfordringer til landet. Ikke mindst i forhold til de såkaldte ægtepar, hvor bruden er et barn og ægtemanden granvoksen.

32 børnebrude er kommet til Danmark sammen med deres mænd, flere af dem havde børn, og en enkelt 14-årig pige var gravid.

Det fik den 10. februar Integrationsminister Inger Støjberg til at beslutte, at parrene skulle indkvarteres hver for sig for at tilgodese hensynet til danske normer og regler for seksuelle forhold med mindreårige. Dette fik imidlertid flere af parrene til at klage til Ombudsmanden, der valgte at gå ind i sagen, og og nu ændrer Udlændingestyrelsen sin praksis. Det sker i erkendelse af, at det kan være i strid med både børnekonventionen og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

I de tilfælde, hvor parterne indkvarteres adskilt imod deres ønske, gennemgår Udlændingestyrelsen sagerne individuelt for at se, om det er hensyn, der kan bringe Danmark på kant med konventionerne, som kan gøre, at parrene må bo sammen.

ANNONSE

I den lægger styrelsen lagt vægt på parternes alder, herunder aldersforskellen, den mindreåriges modenhed, om parret har børn sammen, om der foreligger et element af tvang, og om der i øvrigt foreligger helt særlige omstændigheder, f.eks. i visse tilfælde af sygdom.

Naser Khader (K) undrer sig over beslutningen:

“Vi er ikke blevet orienteret. Og jeg synes, at ministeren bøjer sig for internationale konventionerne ved at lade par flytte sammen igen, hvor hun underminerer et flertal i Folketinget” siger han til Metroxpress, og han bakkes op af DFs Peter Skaarup:

“Jeg mener, at man her ikke bør lade voksne bo med børn under 18 år på asylcentre – og her bør man vægte dansk tradition højere. Det her er af de punkter, hvor vi mener Danmark skal udfordre de internationale konventioner. Det er vi på vej med et beslutningsforslag om” siger Peter Skaarup.

Også Liberal Alliance og Socialdemokraterne var imod anerkendelse af ægteskaber mellem et barn og en voksen, og dermed har Udlændingestyrelsen ladet hensynet til internationale konventioner veje tungere  end hensynet til dansk lov og Folketingets flertal.

 

Ikke alene i forhold til vægtningen mellem den nationale selvbestemmelsesret og kravet fra (forældede) konventioner, men især fordi vi, bid for bid, giver køb på de normer og værdier, der er selve grundlaget for både retsstat og civilsamfund.

 

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/25962184

 

ANNONSE

Ét svar til “Udlændingestyrelsen: Det er konventionsbrud at skille barnebrude fra deres ægtemænd”

  1. papers__please siger:

    Selv flygtninge og migranters ret til pædofili blåstemples nu i Danmark af modbydelige politikere gennem tilbedelsen af de internationale konventioner. Hvordan kan disse perverse og frastødende politikere se sig selv i spejlet?