Nyt

Hårdt presset af sit parlamentariske flertal, har Socialdemokraterne nu besluttet at stemme for en rigsretssag mod Inger Støjberg. Det samme gør Venstre, omend ni MF’ere ikke følger partilinjen. Blot en femtedel af Venstre ønsker ikke at sælge Støjberg, for det der på ingen måde er en større sag. De Konservative og Liberal Alliance stemmer ligeledes med venstrefløjen.

Nongenlunde samtidig kom nedenciterede historie frem fra Instrukskommissionens digre værk. En forløb, der illustrerer at manglende adskillelse reelt er et knæfald for islamisk-kulturelle normer. Et andet ‘par’ blev gift under ‘flugten’ i Tyrkiet, for at stille dem bedre i en asylsituation. For tiden hetzer man en kendt dansk journalist, der for tyve år siden havde sex med en 23-årig praktikant, men en tilrejsende syrisk mand har retskrav på sex med mindreårig kusine. Fra DR Online – Detektor: Fætter og kusine-ægtepar på 14 og 28 år boede sammen på dansk asylcenter i fem måneder.

“Et iransk asylpar kom til Danmark i starten af september 2015 og boede sammen på Center Sandholm i Allerød. Pigen var under den seksuelle lavalder på 15 år. Alligevel mente hendes socialrådgiver i Allerød Kommune, at hun havde bedst af at bo sammen med sin 28-årige ægtemand, der også var hendes fætter.

Udlændingestyrelsen adskilte først parret flere måneder senere i slutningen af januar 2016. … Detektor har spurgt Udlændingestyrelsen, om parret var blevet adskilt, hvis det ikke var for Inger Støjberg og debatten i medierne. Det kan Udlændingestyrelsen ikke svare på, fordi Detektor ikke har en fuldmagt fra den dengang 14-årige pige.

Adskillelsen af asylparret fortsatte, da pigen fyldte 15 år, med henvisning til Støjbergs instruks om at adskille alle unge asylpar. I starten protesterede pigen over at blive adskilt fra sin mand, men senere bad hun om skilsmisse. Ifølge pigens repræsentant på børnecenteret havde pigen ‘fået øjnene op for et teenageliv’. Og pigen forklarede, at ægteskabet faktisk havde været arrangeret af hendes far, og at hun ‘i starten ikke var villig’.

… Han havde mødt sin kusine til familiesammenkomster, fortalte han. Og det var her, han fandt ud af, at hun godt kunne lide ham… De blevet viet hos en mullah og holdt en bryllupsfest med hele familien. Pigen var 13 år, og fra den dag begyndte de at bo sammen ’som et ægtepar i samme værelse’.

… Få dage efter fik Udlændingestyrelsen så at vide, at pigen ville skilles fra sin mand.”

ANNONSE