Nyt

 

Selvom der kommer færre asylansøgere til Danmark er strømmen ikke stoppet helt og der er stadig det man kalder sekundær migration i Europa hvor migranter forsøger at få asyl i andre lande efter de har forsøgt i et land.

Det er som vanlig grupper fra MENA eller lande i Mellmøsten og Nordafrika der forsøer lykken. En af grupperne er mindreårige fra Marokko som også i Danmark skaber problemer og som ikke er blevet afvist og fanget ved grænsen.

En del af dem er placeret i Nordsjælland hvor der har været deciderede indbrudstogter i nærområdet.

Desværre er det åbenbart sådan at konventioner hindrer at spærre dem inde så de kan praktisk talt gå frit omkring. Det har fået partierne Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til at reagere.

ANNONSE

»Ja, og der kommer de internationale konventioner ind i billedet. Vi kan ikke spærre folk inde, der ikke har gjort noget. Men vi er nødt til at have de fornødne beføjelser over for disse unge«

»Vi har diskuteret det her med regeringen flere gange, og den bliver ved med at sige, at den vil vende tilbage med et udspil, men der sker ikke noget. Erfaringen er bare, at sætter man sig politisk for at indføre et udgangsforbud, så kan det lade sig gøre. I sidste ende er det et spørgsmål om politisk vilje.«

Siger Mattias Tesfaye til avisen Berlingske.

Til det kommenterer udlændingeminister Inger Støjberg.

»Vi har tidligere indført en ro og orden-pakke, der skærper vilkårene for asylansøgere på asylcentrene, så vi bedre kan holde styr på dem, og vi arbejder løbende med at sikre ro og orden på og omkring de danske asylcentre,« lød det fra hende.

Nærmere konkret hvad regeringen vil gøre for at sikre borgernes sikkerhed forlyder der ikke nærmere om.

Berlingske

ANNONSE