Kommentar

Der sker ting. Aia Fog, kendt som samfundsdebattør, næstformand i Trykkefrihedsselskabet, går ind som redaktør for Document.dk.

Det går ikke an at have en dansk side uden en dansk redaktør. Det sier sig selv. Nu har vi også erfaret det.

Document.dk har trods fjernstyring nordfra haft traction, dvs der har været respons. I skal også i fremtiden bære over med en sølle nordmand der holder af Danmark. Vi har meget fælles. Når vi mødes sker der noget. Jeg har lært ufattelig meget af Danmark de sidste ti år. Nu håber jeg også at danskerne kan forstå noget af hvad der har sket nordpå. Måske vil det også føre til at dansker kommer opover.

Vi skal dele vores erfaringer, vi skal blive kendt med hinanden. Vi har samme kultur, fælles historie, samme tro og politiske system. Skulle vi ikke samarbejde når vi står overfor problemer der truer med at forandre vores samfund til ugenkendeliged?

Jeg ønsker Aia Fog velkommen som redaktør. Hun er energisk, handlekraftig, ret frem.

Selv om Danmark har en langt åbnere debat end noget andet nordisk land, er der fortsat behov for en kanal som ikke skeler til vikarierende interesser. Når der er crunch time falder redaktionerne fortsat ned på Brussel og Berlins side eller Obamas. Der er nogle premisser de ikke vil diskutere. Men det må vi. Hvis ikke vil der ikke være mulig at ændre kurs.

ANNONSE

Trykket kommer nedenfra, og det må artikuleres.

 

 

Aia tiltreder onsdag til ugen

 

ANNONSE

4 svar til “Dansk redaktør”

 1. Britta Due Andersen siger:

  Velkommen på siden Aia!

 2. snaphanen siger:

  Rigtig Rustad panegyrik

 3. arcil siger:

  Therion feirer dette med «Taagen letter», og jeg ser det symbolske ikke bare i valget av den danske komponisten, men også i det at vi nå kanskje kan få den åndelige tåken i våre land til å lette også.
  Jeg for min del vil feire begivenheten med en liten sang som forbinder alle de tre riker:
  Danmark med sin dikter Hans Christian Andersen,
  Norge med sin komponist Edvard Grieg og
  Sverige med sin sangerinne Ulrika Mjørndal.

  https://www.youtube.com/watch?v=LRSWFhUL4oU

  Jeg elsker Dig
  Min Tankes Tanke ene Du er vorden,
  Du er mit Hjertes første Kærlighed.
  Jeg elsker Dig, som Ingen her paa Jorden.
  Jeg elsker Dig i Tid og Evighed!