Nyt

Nord i Gaza ligger det en base som drives av den militære delen av Hamas. Den er utstyrt med sofistikert kommunikasjonsutstyr og er inngangsport til hemmelige tunneler som blir benyttet til å smugle våpen og for å starte angrep på Israel.

Det finnes også bygninger som benyttes til å trene opp terrorister.

There are also buildings used to train gunmen with the Qassam Brigades, which claims to have 10,000 members in Gaza and has been behind rocket attacks on Israel, the kidnap of Israeli soldiers and a series of bloody attacks.

Disse bygningene skal ha blitt finansiert ved hjelp av britiske nødhjelpspenger, sier Israel. Terroristene infiltrerer nødhjelpsorganisasjonene. Mohaamad el Halabi er blitt arrestert anklaget for å ha overført nesten 400 millioner kroner til Hamas til å betale for lønninger og våpentrening istedet for nødhjelp til Gaza.

Israel says money from British taxpayers was funnelled to Hamas to build the base by a senior Palestinian official with World Vision, a major Christian charity that has been handed millions of pounds by the UK’s Department for International Development (Dfid).

Shin Bet, Israel’s intelligence agency, has arrested the official, Mohammad el Halabi, on charges of infiltrating World Vision and aiding terrorists. Israel believe he passed £33 million intended to relive poverty to Hamas to pay its salaries and train its troops.

Israel sier at Mohammad el Halabi ble håndplukket for 11 år siden for å infiltrere nødhjelpsorganisasjonen World Vision.

They say for the past six years Halabi has transferred more than half its annual budget for Gaza to the terror group. This included £60,000 ‘received from the United Kingdom’ for construction of the terrorist compound, codenamed ‘Palestine’. British aid money is also alleged to have paid the salaries of Hamas members building the 1,800ft-long base. Hamas operates about 70 compounds across Gaza but this is one of the biggest and most sophisticated.

World Vision er ikke noen liten organisasjon og har kjente støttespillere som Bill Clinton og kjendiser som Scarlett Johansson.

Australia er en stemme for realismen i myldret av godttenkende fjotteri, de stanset støttet til World Vision ifjor høst.

Australia suspended funding for World Vision projects in the Palestinian territories after what it called ‘deeply troubling’ allegations.

Hvor mange slike Hamas-baser finansierer Norge, mon tro?

Daily Mail

ANNONSE

Mest læst