Nyt

160919115924-05-rahami-capture-exlarge-169

Den formodede terrorist, som de amerikanske myndigheder anholdt under stor dramatik mandag, ligner nærmest prototypen på en islamisk terrorist:

Den 28-årige Ahmad Khan Rahami er født i Afghanistan men har opnået amerikansk statsborgerskab. I de senere år har både han og hans bror og far foretaget adskillige rejser til Pakistan og Afghanistan, men på trods af, at han er blevet afhørt af de amerikanske myndigheder efter hvert besøg i de stærkt islamiserede lande, er han besynderligt nok smuttet under den amerikanske radikaliserings-radar.

Han har tidligere læst strafferet ved Middlesex County College i New Jersey, men han har ikke gennemført.

Rahami bor sammen med sin familie, der udover faderen og den hijab-klædt mor også tæller fire brødre og tre søstre. Den ene bror, Mohammad, lagde i 2013 en jihad-opfordring på facebook med teksten: ““I bring the men who desire death as ardently as you desire life”.  I den senere tid var det almindelig kendt i Elizabeth, at Ahmad Khan Rahami havde fået våbentilladelse og gik med skydevåben.

Rahami-Familien er kendt for at ligge i strid med de lokale myndigheder, som de – blandt andet i et civilt søgsmål – har anklaget for diskrimination og forfølgelse, efter at embedsmænd havde påstået at familien havde forbrudt sig mod pålæg fra myndighederne i forbindelse med driften af deres restaurant “First American Fried Chicken”. I den forbindelse påstod familien Rahani at politibetjente og kommunale sagsbehandlere havde sagt, at deres restaurant “udgjorde en trussel mod samfundet” og at ejeren til naboforretningen skulle have sagt: “Muslimer laver alt for meget ballade her i landet” og “Muslimer hører ikke til her”

ANNONSE

De har tilsyneladende været meget følsomme over for det omgivende samfund og har haft oplevelsen af at alle pålæg fra myndighederne om at udvise minder støjende adfærd og lukke deres restaurant kl. 22 i stedet for at holde den åben hele natten – var motiveret af modvilje mod familien, fordi de er muslimer.

Der har altså været masser af ledetråde, der indikerer, at der er tale om en stadigt mere radikaliseret familie – og den trykkogerbombe, som blev fundet i en affaldscontainer lod også til at være fremstillet i overensstemmelse med den opskrift på “bomber man kan lave i sit køkken” som Al Qaeda har lagt på nettet. Samme type, som blev brugt i forbindelse med terrorbomberne under Boston Marathon i 2013.

På baggrund af alle de oplysninger de amerikanske myndigheder i forvejen har på familien Rahani og deres rejser til til stærkt muslimske lande, er det set med danske og europæiske øjne besynderligt, at ingen har gjort sig den ulejlighed at holde mere øje med familien, der på så mange planer udviser klare radikaliseringstræk.

 

 

http://www.thedailybeast.com/articles/2016/09/19/ahmad-khan-rahami-arrested-but-questions-remain-about-bombings.html
ANNONSE