Kopierede/fra hoften

Collage: Elif Demir Gökce og Zenia Stampe, Facebook, 2020-21)

Jeg bloggede om radikale Elif Demir Gökces ‘false flag’-teori i tirsdags, og selvom hun ser ud til at slippe fint fra affæren, så har det været interessant at hvordan De Radikale og hendes islamiske bagland har anskuet hendes forsøg på at friholde Islam fra drabet på Samuel Paty. Som de fleste har forstået, så drejer det sig ikke blot om ‘No true scotsman’-argumentation (Abdoullakh Anzorov er ikke en rigtig muslim), eller en overfortolket fortalelse. Hun skrev noget lignende på Facebook kort efter mordet på Paty, og man må gå ud fra, at hun vitterligt mener vestlige efterretningstjenester faciliterer terrordrab for at sætte muslimer i dårligt lys.

Alt imens Elif Demir Gökce og De Radikale spinner på livet løs, så er det interessant at følg debatten i hendes kommentarspor på Facebook. Der er støtte fra flere kendte ekstremister, herunder Kasem Said Ahmad (Islamisk Trossamfund), konvertitten Kasper ‘Bin Laden er en moderne Jesus’ Mathiesen og flere ukendte – herunder eksempelvis en Özlem Türkyilmaz, der opridser debatten med ordene: “Det handler ene og alene om nogle mennesker og deres had til muslimer.” Angler man efter muslimske stemmer, så må man som et dansk parti sluge nogle kameler. De Radikale er blevet bedre til det med årene…

“Ingen muslim med rette tro og sind kan acceptere de forfærdelige forbrydelser der sker i Frankrig – som begås i ‘islams navn’. Magtens guder er godt igang med deres massive #false flag operation mod muslimerne. (Elif Demir Göcke, Facebook, 30. oktober 2020)

“Det er i hvert fald ikke en muslim som har slået ham ihjel, det tror jeg ikke på. Folk må gerne tro på det. Jeg tror ikke på det. Spanien har lige lavet en artikel omkring deres egen efterretningstjeneste, der selv har bombet fordi de gerne vil ødelægge en ‘election’ i Catalonien. Så derfor… Der er mange politiske kræfter bag det her, så vi skal lige… Det er jo ikke Islam. Det er nogle mennesker, som har fået ham… (Elif Demir Gökce, Alis Fædreland, 22. januar 2022)

Det jeg forsøgte at understrege var, at ingen rettroende muslim bør dræbe et andet menneske, fordi denne ville vide; at ifølge Islam er ‘at dræbe et menneske ER ligesom at dræbe hele menneskeheden’. Det er selvfølgelig mit ansvar at formulere mig mere tydeligt. Vi er alle sammen mennesker, og intet menneske er fejlfrit. Jeg er ikke en retorisk trænet politiker, der kan svare hurtigt og entydigt igen. Derfor har jeg også fejlet i min retorik, hvilket jeg beklager.” (Elif Demir Gökce, Facebook, 27. januar 2022)

“… hvis hun havde citeret verset korrekt og i sin fulde ordlyd, ville hendes argument ikke rigtigt hænge sammen. For verset lyder således: ‘På grund af dette har Vi foreskrevet Israels børn [Koranens betegnelse for jøderne], at hvis nogen dræber et menneske, uden at det sker som hævn, lige for lige, eller for at have skabt fordærv i landet, er det, som om han havde dræbt alle mennesker/menneskeheden.” Verset fortsætter: ”Og hvis nogen skænker et menneske livet, er det, som om han havde skænket alle mennesker livet. Vore udsendinge har bragt dem de klare beviser. Alligevel gik mange af dem derefter for vidt på jorden’. Selvom verset adresserer Israels børn betragtes moralen og de strafferetlige logikker som gældende for muslimerne. Med andre ord: verset angiver meget klart, at der er klare legitime undtagelser fra forbuddet mod at slå ihjel, nemlig hævn, gengælde og drab på dem, som skaber fordærv i landet. Altså det stik modsatte af, hvad Gökce argumenterer i sit opslag.. (Thomas Hoffmann, islamforsker, 28. januar 2022)

Mere

“… Abdoullakh Anzorov, 18 år gammel og flygtning fra Tjetjenien, en russisk delstat, hvor stort set alle indbyggere er sunnimuslimer. Hans fornavn er en lokal variant af Abdullah, et navn, som på arabisk betyder ‘Allahs tjener’ og som i Koranen henviser til profeten Mohammeds far. … Øjenvidner så Anzorov løbe op på siden af Paty, slå ham i ansigtet og stikke ham med en dolk. Derefter skar han hovedet af det ilde tilredte offer imens han råbte ‘Allahu akbar!’. Anzorov postede et billede på Twitter af Patys afskårne hoved, ledsaget af ordene: ‘I Allahs navn, den mest storslåede, den mest barmhjertige… til Macron, de vantros leder, jeg har henrettet en af jeres helvedeshunde, som vovede at nedgøre Muhammed’. Da Anzorovs eget lig efter et par uger blev udleveret til begravelse i den tjetjenske by Shalazi, udtalte borgmesteren ifølge russiske medier, at den unge ’shahid’, martyr, ‘er en helt i hele den islamiske verden’.” (Adam Holm, Altinget, 27. januar 2022)

“Mange muslimers selvopfattelse er, at hvis man tror på Islam, så kan man ikke slå et andet menneske ihjel… Derfor bliver man som muslim utrolig såret og går i forsvarsposition, når andre siger, at muslimer er voldelige og terrorister. Jeg kender godt frustrationen. Men krigen i Mellemøsten er et levende bevis på, hvordan jihadister med Koranen i hånden slår mennesker ihjel. … Og ja, muslimer kan også være terrorister, morder mm. Tror hvis man spurgte Elif om det, vil hun også være enig. Men lige nu kører debatten med 180 km i timen. Fleste er interesseret i at tale og ikke at lytte. Denne samtale er svær…” (Özlem Cekic, Facebook, 28. januar 2022)

“… der er mere på spil end et teologisk spørgsmål, når Elif Demir Gökce også lægger op til, at mordet i virkeligheden var en ‘false flag’ -operation udført af en efterretningstjeneste. Den slags bortforklaringer og fornægtelse af islamistisk terror er udbredt i islamistiske kredse. Der er tale om farlige fordrejninger, som ansvarlige politiske partier ikke burde tolerere. … Den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, stillede for få måneder siden glad op til fotografering med Elif Demir Gökce. Nu overlader hun det så til partiets landsformand at reagere. Det er for svagt.” (Pierre Collignon, Berlingske, 29. januar 2022)

“Byrådsmedlemmet har siden forsøgt at trække delvist i land – men endnu ikke redegjort for sit false-flag-postulat. Så længe det står ubesvaret, så peger pilen på den Radikale ledelse. Mikkel Irminger Sarbo, der er landsformand i Radikale Venstre, har bebudet, at han vil tage en ‘kop kaffe og en seriøs samtale med Gökce’. Det lyder fornuftigt. Måske skulle han overveje at byde på kaffe og seriøse samtaler, allerede inden nye kandidater får deres navne skrevet på valglisten.” (Halime Oguz, SF, Politiken, 29. januar 2022)

Gökces kommentarspor

“Var slet ikke i tvivl om, at det var det du mente.. Men som du nok ved, er der jo en tendens til at tage ting ud af kontekst for at skabe overskrifter” (Simone Josefine Dønvang, konvertit, 28. januar 2022)

“Jeg ved godt hvad du har ment, og ja du blev misforstået, selvom jeg ikke er helt enig med dig ofte. Jeg har faktisk forsvaret dig idag på de forskellige tråde.” (Chadi El-Cheikh Hassan, 28. januar 2022)

“Salaam Elif, vi kan sagtens forstå både hvad du mener, og mente. Det er heller ikke svært at gennemskue hvad der bærer hele dette stormvejr i din retning: du vover at tale en velkalibreret islam-kritisk lobby imod, og du vover at være stolt muslim offentligt i dansk politik. … Karen W… hvad gør dig så sikker på at det ikke er? … false flag” (Kasper Mathiesen, konvertit, 28. januar 2022)

“Bare videre amu” (Kasem Ahmad, imam, 28. januar 2022)

“Kære Elif Demir Gökce det handler ikke om dig, det handler ikke om hvad du sagde eller kunne have sagt anderledes. Det handler ene og alene om nogle mennesker og deres had til muslimer. Nu fik de endelig en mulighed for at kaste deres had over dig. Fordi du er muslim… De er bange for dig kære Elif, fordi du repræsenter muslimske værdier med stolthed og oprejst pande. De elsner historier om undertrykte muslimske kvinder, så de kan håne og hade muslimer med en selvretfærdiggørelse. Men stærke muslimske kvinder kan de ikke lide, slet ikke en som dig der er i politik. De er skrækslagen for at du bliver rollemodel for flere unge muslimske kvinder som vil følge dine fodspor. Det er deres største frygt, stærke muslimske kvinder, derfor ligger de på lur, og venter på at finde en eneste mulighed til at angribe dig, præcis ligesom Sikandar Siddique, de har vist deres sande ansigter hver eneste gang han har været i salen, men han bliver ved, og det håber jeg også at du vil gøre. Kæmpe respekt for dig…” (Özlem Türkyilmaz, 28. januar 2022)

ANNONSE